Paraplegičari iz Mostara zaigrali badminton u Širokom Brijegu

Foto: Badminton klub Herc
Foto: Badminton klub Herc
Foto: Badminton klub Herc
Foto: Badminton klub Herc
Foto: Badminton klub Herc
Foto: Badminton klub Herc
Foto: Badminton klub Herc
Foto: Badminton klub Herc
Foto: Badminton klub Herc
Članovi badminton kluba Herc u subotu, 4. svibnja ugostili su članove Udruge paraplegičara i oboljelih od dječje paralize “Marko Ravlić” iz Mostara.

Kako nam je rekao predsjednik BK Herc gospodin Nikola Paponja, Udruga paraplegičara i oboljelih od dječje paralize ima svoje tradicionalno druženje “1. subota u mjesecu” pa su oni u klubu došli na ideju da ih ove prve subote mjeseca svibnja ugoste u prostorijama ŠC “Đulić” na Širokom Brijegu.

Po dolasku na terene BK Herc, predsjednik kluba je pozdravio goste, zaželio im dobrodošlicu te ih upoznao ukratko o dosadašnjem djelovanju BK Herc kao i raznim zanimljivostima i činjenicama vezanim za badminton. Nakon toga predsjednik Udruge paraplegičara i oboljelih od dječje paralize “Marko Ravlić”, gospodin Ivica Pavlović ukratko je ispričao o njihovoj udruzi, dosadašnjem radu i planovima za budućnost.

Foto: Badminton klub Herc

Potom su svi članovi udruge paraplegičara zajedno sa svojim pratiteljima i uz pomoć domaćina, uzeli rekete i loptice u ruke i zaigrali ovaj prekrasan sport. Bilo je tu itekako ozbiljnih poena, osmjeha na licima, a na kraju ono najbitnije je da su svi uživali.

Po završetku igre, nastavljeno je druženje uz ugodne razgovore i okrepu za nepce sve do kasnih popodnevnih sati. Gosti su srdačno zahvalili domaćinima na gostoprimstvu te je dogovoreno da će se ovakvo druženje zasigurno ponoviti čim prije.

Naš klub u svom Statutu ima jasno postavljen cilj uključenja osobama s invaliditetom u sportske aktivnosti tj. konkretno u badminton. Tako smo uz koordinaciju našeg člana Joška Ivankovića uspjeli dogovoriti posjet Udruge paraplegičara i oboljelih dječje paralize “Marko Ravlić” iz Mostara.

Foto: Badminton klub Herc

Ovdje posebno naglašavam inkluziju kako socijalnu, tako i sportsku kojom smo im željeli poručiti da nisu sami, da ih prihvaćamo onakve kakve jesu tj. da su dobrodošli u našu zajednicu (klub) i da naravno imaju našu punu podršku u svom daljnjem djelovanju.

Želja nam je također bila da im za ovih par sati unesemo malo radosti u njihov život te da nakratko zaborave na svakodnevne brige koje nose sa sobom. Vjerujem da smo u tom uspjeli, a i sami gosti su nam rekli da su uživali te da ćemo se ponovno susresti vrlo skoro, izjavio je predsjednik BK Herc gospodin Nikola Paponja.

(www.jabuka.tv)

Zadnje dodano

  • Tehnologija

Reddit i OpenAI najavili suradnju, vlasnici autorskih prava sve zabrinutiji

Internetski forum Reddit najavio je partnerstvo s tvorcem ChatGPT-a OpenAI kojim će chatbot dobiti pristup…

44 minute prije
  • Magazin
  • Showbiz

Pogledajte kako danas izgleda popularna Hurem

Meryem Uzerli u ulozi sultanije Hurem u seriji Sulejman Veličanstveni svojom je osobnošću i ljepotom…

3 sata prije
  • Auto-Moto

Znate li koji je grad prvi u Hrvatskoj uveo tramvaj?

Osječki je konjski tramvaj vozio, kako pjesma kaže, "umne, bogate i male", a onaj električni…

4 sata prije
  • Vijesti

Mostarski NiP prozvao SIP: Zašto neće biti skenera na izborima u Mostaru?

Predstavnici stranke Narod i Pravda (NiP) Mostar reagirali su na odluku Središnjeg izbornog povjerenstva o…

5 sati prije
  • Vijesti

Široki Brijeg: Druga osnovna škola proslavila svoj dan

[gallery ids="686885,686884,686886,686887,686888,686889,686890,686891,686892"] U petak 17. svibnja u školskoj dvorani Druge osnovne škole Široki Brijeg održana…

6 sati prije
  • Ostalo
  • Sport

Hercegovina poziva navijače da napune Pecaru za finale Kupa

Pred malonogometašima Hercegovine je susret finala Kupa BiH protiv KMF Radnik koji je na rasporedu…

6 sati prije