Norveški veleposlanik posjetio Čitluk

Veleposlanik Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini Nj. E. Olav Reinertsen, sa suradnicima, posjetio je u četvrtak općinu Čitluk te se tijekom posjeta susreo s načelnikom općine Čitluk Marinom Radišićem.

Kako je priopćeno iz Općine Čitluk, načelnik Marin Radišić upriličio je prijam kako bi izaslanstvu na čelu s veleposlanikom Reinertsenom poželio dobrodošlicu i kako bi goste upoznao s glavnim obilježjima općine čitluk, aktivnostima jedinice lokalne samouprave, a na poseban način kako bi istaknuo planirane projekte i projekte čija realizacija je u tijeku.

Tema sastanka bila je i Poslovna asocijacija Norveška – BiH NBBA, čije je osnivanje, po dolasku u Bosnu I Hercegovinu, pokrenuo veleposlanik Reinertsen. NBBA okuplja članice i gospodarstvenike iz oblasti energetike, zelene energije, turizma i drugih sektora te pruža jedinstvenu platformu za povezivanje tvrtki iz Norveške i BiH, što je pogodovalo formiranju partnerstava, suradnje i novih poslovnih prilika.

Zahvaljujući NBBA, Norveška je postala jedan od najvećih investitora u BiH u oblasti zelene energije. Bilateralni odnosi Norveške i BiH, kakvi su njegovani proteklih godina, rezultirali su investicijama norveških tvrtki u BiH.

Cilj NBBA nije samo jačanje bilateralnih i trgovinskih odnosa, već i otvaranje novih radnih mjesta u BiH.

Tijekom posjeta općini Čitluk, u pratnji veleposlanika Reinertsena bila je njegova supruga Gry Reinertsen, članica Odbora NBBA, Vedran Šimunović, direktor INTERA Tehnološkog parka i član Odbora NBBA, viša politička savjetnica Ana Maglajić, savjetnica za biznis Sanela Mujkanović, ekonomska savjetnica Sara Vučetić te asistentica i prevoditeljica Željka Vojinović, stoji na stranicama Općine Čitluk.

(www.jabuka.tv | Foto: Općina Čitluk)

Komentari:

Zadnje dodano

  • Košarka
  • Sport

HKK Zrinjski prekinuo suradnju sa Školom košarke Zrinjski

HKK Zrinjski priopćio je u petak da prekida suradnju sa Školom košarke Zrinjski s kojom…

10 minuta prije
  • Glazba
  • Zabava

Preminuo Zoran Šumadinac

U 48. godini života preminuo je pjevač Zoran - Zoki Šumadinac. Riječ je o pjevaču…

41 minuta prije
  • Nogomet
  • Sport

Toni Kroos otkrio čime će se baviti nakon igračke karijere

Toni Kroos s Njemačkom će na domaćem terenu igrati Europsko prvenstvo, nakon čega će završiti…

55 minuta prije
  • Vijesti

Što je s minimalnom plaćom koju je obećala Vlada?

Prošla je godina od sjednice Vlade FBiH na kojoj su usvojene smjernice ekonomske i fiskalne…

1 sat prije
  • Vijesti

Helez: BiH mora imati potpunu kontrolu neba iznad cijele zemlje

[gallery ids="691185,691183,691184,691182"] Zamjenik predsjedateljice Vijeća ministara BiH i ministar obrane Zukan Helez u okviru službenog…

2 sata prije
  • Vijesti

Norveški veleposlanik na SUM-u: BiH treba postati članica NATO-a

[gallery ids="691176,691179,691177,691178"] Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru veleposlanik Norveške u Bosni i Hercegovini Nj.…

2 sata prije