Ne nasjedajte na lažne SMS poruke o dospijeću paketa

BH Pošta se oglasila priopćenjem za javnost povodom, kako su naveli, velikog broja pristiglih upita, te upozorili korisnike usluga i građane da su SMS poruke o dospijeću pošiljki, a u kojima se traže dodatni osobni podaci, lažne.

Molimo sve korisnike da svoje bankovne i ostale osobne podatke ne šalju na zahtjeve koji im stižu putem poruka ili mailova s nepoznatih brojeva i adresa, jer BH Pošta ne traži svojim korisnicima osobne podatke u smislu broja kartice i druge sigurnosne podatke. Svaki takav pokušaj je zloupotreba znaka i logotipa BH Pošte, ističu iz BH Pošte.

Savjetuju korisnicima da izbjegavaju bilo kakav vid interakcije s ovakvim stranicama i profilima, jer se u većini slučajeva radi o pokušaju krađe podataka putem lažnih transakcija.

Napominju da se ni u kojem slučaju u privatnim porukama ili komentarima ne ostavljaju podaci o bankovnim karticama i osobni podaci jer se oni mogu iskoristiti od trećih osoba za izravnu krađu novca s bankovnih računa.

Linkovi koji su automatski generirani i kamuflirani da izgledaju kao linkovi koji vode na stranicu BH Pošte su maliciozni i nipošto ne klikajte na iste. Ime naše kompanije je i ranije korišteno u ovakvim i sličnim napadima, ali u posljednje vrijeme zabilježen je ogroman broj pokušaja prijevara putem lažnih SMS poruka i mailova, te još jednom upozoravamo korisnike naših usluga i sve građane da budu maksimalno oprezni, dodaju iz BH Pošte.

BH Pošta je, kako naglašavaju, poduzela sve što je bilo u okviru njihovih mogućnosti, a kako bi spriječila ovakve napade na korisnike te zaštitila svoje korisnike. Svaki napad u kojem se zloupotrebljava ime BH Pošte, znak, logo ili domena, prijavljen je i registriran u institucijama koje se bave borbom protiv cyber kriminala.

Molimo sve građane koji dobiju SMS poruke, a iza kojih ne stoji BH Pošta, da prijave pokušaj zloupotrebe podataka na službenim Facebook i Instagram profilima BH Pošte ili na adresi: info@posta.ba ili da se obrate policiji. Smjernice za zaštitu od cyber kriminala također se mogu naći na stranicama MUP-a Županije Sarajevo, priopćeno je iz BH Pošte.

(www.jabuka.tv)

Zadnje dodano

  • Vijesti

Dok djelatnici štrajkaju, Sveučilište se hvali priznanjima

Sveučilište u Mostaru pohvalilo se novim priznanjem, i to svjetskim, jer bi se trebali naći…

45 minuta prije
  • Business
  • Vijesti

Koje županije u FBiH uplaćuju najviše prihoda?

Porezni obveznici Federacije BiH u razdoblju siječanj – travanj 2024. godine uplatili su 2.658.487.319 KM…

1 sat prije
  • Vijesti

O čemu su razgovarali Vučić i Xi Jinping?

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić obratio se nakon današnjeg susreta s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom u…

2 sata prije
  • Vijesti

Raspisani lokalni izbori u BiH, evo koliko birača ima pravo glasa

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine (SiP BiH) je na sjednici održanoj u srijedu donijela…

2 sata prije
  • Vijesti

Počeli radovi na izgradnji područne ambulante Doma zdravlja Čitluk

[gallery ids="684648,684654,684656,684651,684652,684653"] Radovi na izgradnji područne ambulante Doma zdravlja u Čerinu započeli su ovih dana.…

2 sata prije
  • Vijesti

HDZ i Domovinski pokret postigli dogovor

Timovi DP-a i HDZ-a postigli su u srijedu "suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne…

2 sata prije