HDZ i Domovinski pokret postigli dogovor

Timovi DP-a i HDZ-a postigli su u srijedu “suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade”, izvijestio je Marko Milić u ime HDZ-a nakon drugog sastanka ovog tjedna.

Prijedlog postignutog dogovora, uz raspodjelu resora buduće Vlade, iznijet će se na stranačkim tijelima tijekom današnjeg dana i potom ćemo o svim detaljima izvijestiti javnost, priopćio je Milić.

Nakon potvrde na stranačkim tijelima pristupit će se prikupljanju potpisa kako bi mandat za sastavljanje buduće Vlade HDZ-a, Domovinskog pokreta i partnera dobio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, dodali su.

DP i HDZ su novu rundu pregovora započeli jučer, kada su, istaknuli su s obje strane, usuglasili 70-80 posto stvari. Danas su razgovarali o strukturi buduće Vlade i finalizirali obrise nove parlamentarne većine.

U njoj, dogovorili su na jučerašnjem sastanku s predsjednikom HDZ-a i tehničkim premijerom Andrejem Plenkovićem, neće biti tri zastupnika SDSS-a. Oni mu potpis kao mandataru za sastavljanje treće Vlade neće dati nakon što je DP dao uvjet da niti u jednoj priči oko formiranja vlasti niti većine ne mogu sudjelovati, navodi Hina.

(www.jabuka.tv | Foto: Patrik Macek/Pixsell)

Komentari:

  • hvala Bogu !
    Najvażnije je ....da Pupovac pomoću ultra lijevih medija...,. ne uvodi svoje poimanje kulture,politike,historije hrvatskom Narodu.

    Pupovac pomoću ultra lijevih Medija namjerno zaboravlja srpski faŝizam 91-95 i uporno se vraća na napuhanu komunističku propaganda 41-45.

  • Imovinski pokret pokazuje svoje pravo lice i ide sa ''silovateljima'' u krevet, svaka cast, samo vjerodostojno! Poserem vam se i jednim i drugim u ''domoljublje''.

  • Ultraljevičarima tj.simpatizerima komunizma nevalja DP kada je u koaliciji sa HDZ-om.......a valjao bi DP da koalira sa onima koji su iz interesa i nužde prihvatili državu u Hrvata.

    • Da da, jer broj afera, smijenjenih ministara, pokradenih milijuna, okupiranja institucija, instaliranja Turudica, skrivanja Banozica, su MJERA ZA DOMOLJUBLJE. Glupane zatucani i ograniceni, dovoljno da se uslikaju u kockastom dresu i okace krunicu na retrovizor, odmah debili polete za “domoljubima” protiv “komunista”. Idioti najograniceniji, niste bolje zasluzili nego da vam kompletnu obitelj i svu djecu HDZ raseli.

      • Ne seri , govno jedno. Bolji ti je grbin koji uzimao pare koje ga nepripadaju i ostao bez ikakvih posljedica a posle toga upravo on prica o moralu i postenju. Nije mu zar bila dosta saborska plata pa iz potrebe latio za necim nasta nije imo pravo. Mores taj cin zvati kako oces ali za mene je to kradja. Ili ti je narikaca oreskovic bolja koja za svake izbore ima novu stranku , brze ih mjenja nego prostitutka frajere. Mozda ti je drazi beljak napuseni lik koji je obijo auta dok nije spozno dase u politici more vise krasti. Ona mrak sataras je bila spremna sve napraviti cak i od svojih odmaklih godina za jos ceteri godine saborske plate znajuci da nikako nemoze sama osigurati svoje mjesto u saboru. Mogo bi ovako koliko oces ali da skratim , mozes reci da su sve stranke ista bagra sta u mojim ocima i jesu ali ne seri samo o jednoj stranci koda ovi drugi nisu najveci licemjeri sto je RH dosad vidila.

  • U Hrvata je Ideologija vrlo važna stvar..... ili si simpatizer Jugoslavije ili si protiv Jugoslavije.

  • za 15: 38

    očito da je ti žao Pupovca i njegovog antifaŝizma 41-45 sa kojim prikriva srpski faŝizam 91-95 uz pomoć lijevih medija.

  • Pa naravno da će hdz i domovinski pokret u koaliciju jer to su praktički iste stranke, ta neće s sdp i možemo

  • Sva predizborna prepucavanja i vrijeđanja su bila obične predstave za naivnu masu. Svi su isti. Samo se dokopati fotelje i držati je ako ikako može do penzije.

Zadnje dodano

  • Vijesti

Schmidt: BiH nazaduje u suočavanju s prošlošću

Generalni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres proslijedio je predsjedniku Vijeća sigurnosti UN-a Pedru Comissáriju Afonsu…

32 minute prije
  • PR

Sastavite popis željenih poklona za Vaše vjenčanje u SMT Mepas

Dragi mladenci, pripreme za najljepši dan u Vašim životima uvelike su počele, a Vaši najbliži…

1 sat prije
  • Nogomet
  • Sport

Slovenac kandidat za trenera Hajduka?

Slovenski trener Ante Šimundža (52), koji se s Mariborom nalazi na drugom mjestu tamošnje Prve…

2 sata prije
  • Crna kronika
  • Vijesti

Ljubuški: U sudaru tri automobila ozlijeđene dvije osobe

Prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije osobe dogodila se u utorak ujutro u Ljubuškom.…

2 sata prije
  • Life
  • Zdravlje i prehrana

Bh. pedijatri: Imunizacijom spašavamo živote naše djece

Eminentni stručnjaci iz BiH i zemalja regije, u okviru uspješno održane 16. Pedijatrijske škole u…

2 sata prije
  • Vijesti

Pogledajte uvjete za ostvarenje novčane pomoći porodiljama u FBiH

Vlada Federacije BiH je na sjednici održanoj u utorak u Sarajevu na prijedlog Federalnog ministarstva…

3 sata prije