Slovenac kandidat za trenera Hajduka?

Slovenski trener Ante Šimundža (52), koji se s Mariborom nalazi na drugom mjestu tamošnje Prve lige, dao je intervju za slovenski Sportklub.

U njemu je komentirao izjavu legende slovenskog nogometa i bivšeg sportskog direktora Maribora Zlatka Zahoviča. Zahovič je hvalio formu Šimundžinih igrača, ali je istaknuo “splitski sindrom”, pri čemu je mislio na to da euforija navijača može naglo splasnuti i pretvoriti se u depresiju.

Moj otac je iz Splita, poznajem tu sredinu. Hajduk mi je prirastao srcu, poznajem splitski sindrom.

Žive do rujna ili listopada, koliko igraju Europu, a na kraju zaostaju između 15 i 20 bodova za Dinamom. Prije no što je Zahovič bio vaš gost, pitao sam se: na čemu je temeljena euforija? Nemamo zašto biti euforični.

Možemo biti zadovoljni transformacijom momčadi i željom za dokazivanjem i pobjeđivanjem. Zaboravljamo što je bilo jučer, važno je što je danas, a sutra je budućnost. Zahovič je svojom izjavom potvrdio naše razmišljanje, rekao je Šimundža u emisiji Pod prečko, prenosi Index.hr.

Hajduk trenutno vodi privremeni trener Jure Ivanković, koji je zamijenio smijenjenog Mislava Karoglana, no traje potraga za stručnjakom koji će povesti momčad u iduću sezonu. Šimundžu su u emisiji pitali o navodnom interesu da on preuzme splitski klub.

Sredina je jako teška, teško je reći što će se promijeniti i što bi se trebalo promijeniti. Ponavljaju svoje želje, ali Dinamo je na kraju dana prvak. Ne razmišljam o tome (da vodi Hajduk u budućnosti, op. a.).

Ante Šimundža

Razmišljam kako biti što bolji s Mariborom, kako ostvariti rezultate i kako dati momčadi što više da bi napredovala. Druga je stvar kamo će me put odvesti.

Ako se spominju slovenski treneri, onda imamo kvalitetu. Izbornik Matjaž Kek je ostavio velik trag u Hrvatskoj, njegovo se ime stalno spominje. Ako se govori i o meni, to je pozitivno za sve nas, odgovorio je Šimundža.

Šimundža je u trenerskoj karijeri vodio Muru, Grazer AK, Aluminij i Ludogorec te je osvojio šest klupskih trofeja. Igračku karijeru kao napadač proveo je u Mariboru, Brummel Sendaiju, Young Boysu, Malmöum, La Louviereu, Smartnom, Wildonu i Strassu. Sakupio je tri nastupa za reprezentaciju Slovenije.

(www.jabuka.tv | Foto: Ivana Ivanović / Pixsell)

Komentari:

  • To može prihvatiti samo onaj ko je vješt u pregovorima, pa da sebe osigura isplatom velike odštete ako ga smjene, a smjenit će ga sigurno.
    Tako je napravio Leko, uzeo čovjek oko 700 000€ jerbo su ga smjenili. Naravno, Leko " voli" Hajduk, jerbo je Hajdukovac, a ipak se namirio hehehehe.

  • Kakva je to prica tko ce to prihvatit.Pa tko je taj simundza?Seljaci ljudi su u upravi hajduka.Ti je jedini problem.To traje godinama.Daj njima pare Bayerna oni nece napraviti nista.Sama ideja da dodje taj Simundza kazuje da se zaostaje u razmisljanju.siroki je kopija njih samo sto je siroki u dnu bh lige a oni imaju vece pare od dinama a igrat ce kl.

  • Za HŽV,momak spavaš li,živiš li jesi li normalan,ajde stani di si i šta je sa tobom,20 godina gubitka,ova godina vas je razgolila,tko vam je kriv osim samih sebi,a tvoja frustracija ili prije deformacija su baš na tragu deformiranog kluba koji mrze Sve Hrvatsko i nadaš se nečemu,žalim vas,a u tu je novi stari prvak DINAMO,DINAMO, DINAMO

Zadnje dodano

  • Nogomet
  • Sport

Navijači Osijeka iskazali podršku sportskom direktoru

Više stotina navijača NK Osijeka održali su u utorak navečer kod stadiona Opus Arena skup…

5 sati prije
  • Vijesti

Vlada RS-a iznenada povukla kontroverzni zakon

Vlada RS povukla je iz skupštinske procedure Prijedlog zakona o posebnom registru i javnosti rada…

5 sati prije
  • Banner
  • Glazba
  • Zabava

Poslušajte novu pjesmu Kristijana Penavića i Joze Mikulića

Mladi širokobriješki glazbenici Kristijan Penavić i Jozo Mikulić objavili su u utorak pjesmu pod nazivom…

5 sati prije
  • Crna kronika
  • Vijesti

U sudaru kod Žepča ozlijeđene dvije osobe iz Širokog Brijega

U prometnoj nezgodi koja se oko 16:15 sati dogodila na magistralnom putu M-17, u mjestu…

6 sati prije
  • Vijesti

Studenti u Hrvatskoj će zarađivati minimalno 15 KM po satu

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u nedavnom predstavljanju Programa nove Vlade za razdoblje od 2024.…

6 sati prije
  • Vijesti

BiH povećala proizvodnju ribe zahvaljujući samo jednoj vrsti

Bosna i Hercegovina povećala je proizvodnju ribe u prošloj godini i to zahvaljujući samo jednoj…

7 sati prije