Na pomoćnoj prostoriji Planinarskog doma Blidinje postavljeni novi otvori

Foto: Centar za građansku suradnju Livno
Foto: Centar za građansku suradnju Livno
Foto: Centar za građansku suradnju Livno
Foto: Centar za građansku suradnju Livno
Projektom “Preuređenje otvora pomoćne prostorije u Planinarskom domu “Blidinje”, Planinarsko društvo Orlova stina iz Tomislavgrada riješilo je problem neuvjetne prostorije koju koriste za održavanje sastanaka, obuka i prezentacija.

Ova dodatna prostorija se nalazi pored glavne zgrade planinarskog doma i potrebna je za održavanje različitih događaja. Sve to nije bilo moguće s prijašnjim otvorima koji su bili stari i dotrajali.

Članovi planinarskog društva naglašavaju da im je jako važno imati prostor za okupljanje i druženje koji će biti adekvatno uređen. Ovim projektom, objekt je postao još bolje mjesto za razne događaje u organizaciji društva.

Planinarsko društvo Orlova stina djeluje već 24 godine. Trenutno društvo broji oko 130 aktivnih članova, s tim da je u tom vremenu, kroz 24 godine njihovog postojanja prošlo njih oko 500, a više od 2.000 osoba koje se bave outdoor aktivnostima sudjeluje svake godine na raznim događajima.

Kroz sve te godine njihovi članovi obilaze mnoge vrhove, čiste, markiraju i održavaju preko 185 kilometara planinarskih staza, organiziraju planinarske škole, redovne godišnje manifestacije, druženja planinara, a kao rezultat svega toga nastao je i spomenuti planinarski dom.

Ukupna vrijednost projekta je 7.579,34 KM, od čega je iznos granta 4.460,18 KM, a volonterski doprinos članova i članica iznosi 1171,88 KM. Općina Tomislavgrad te samo društvo su financijski podržali projekt u ukupnom iznosu od 1.947,28 KM.

Osnaživanjem kapaciteta organizacija civilnog društva, mjesnih zajednica te uključivanjem građana/-ki i aktera iz zajednice u rješavanje lokalnih problema potičemo zajednički rad na lokalnom razvoju i promoviramo pozitivne primjere društvene angažiranosti u zajednicama.

Projekt “Preuređenje otvora pomoćne prostorije u Planinarskom domu “Blidinje” realiziran je u okviru USAID projekta ”Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj” koji implementira Centar za građansku suradnju iz Livna i Udruga rađanki Grahovo iz Bosanskog Grahova.

(www.jabuka.tv)

Zadnje dodano

  • Rukomet
  • Sport

Hrvatski trener žestoko iskritizirao izbornika Sigurdssona

Dagur Sigurdsson našao se na udaru kritika nakon slabijeg nastupa hrvatske rukometne reprezentacije na Gjensidige…

9 minuta prije
  • Vijesti

HDZ i DP potpisali koalicijski sporazum

Predsjednik HDZ-a, aktualni premijer i mandatar za sastavljanje nove vlade Andrej Plenković i predsjednik Domovinskog…

48 minuta prije
  • Nogomet
  • Sport

Barbarez objavio popis igrača za susrete s Engleskom i Italijom

[gallery ids="686528,686529,686530"] Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez objavio je u četvrtak popis…

2 sata prije
  • Vijesti

Zakon o neradnoj nedjelji upućen u javnu raspravu

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH u četvrtak je podržao Nacrt zakona o unutarnjoj trgovini, koji…

2 sata prije
  • Vijesti

Dodik pozvao na bojkot Lokalnih izbora u BiH

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je u četvrtak da ta vladajuća stranka…

2 sata prije
  • Vijesti

Studenti iz FBiH konačno mogu raditi legalno

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić pozdravio je današnje usvajanje dopune Zakona o…

3 sata prije