Liječnik u Sloveniji zaražen koronavirusom, bio u kontaktu s preko 100 osoba

Potvrđen je osmi slučaj zaraze koronavirusom u Sloveniji, a riječ je o liječniku iz Doma zdravlja u gradu Metlika. On je prije nekoliko dana putovao kroz Italiju do Slovenije.

Kako piše slovenski 24ur, zaraženi je hospitaliziran u bolnici za Infektivne bolesti u Ljubljani i njegovo stanje je trenutno stabilno.

Naknadno se saznalo kako je zaraženi doktor u problematičnom vremenu bio u kontaktu i s 12 korisnika Doma za starije osobe Metlika, gdje je također radio, te jednom sestrom i socijalnim radnikom.

Zaraženi je po povratku u Sloveniju radio tri dana u bolnici s pacijentima, ali njegovi simptomi su se tek danas pojavili. Jučer se počeo osjećati loše, ali kada je pokazao znakove bolesti ostao je kući, pozvao osobnog doktora i otišao na testiranje te je rezultate dočekao kod kuće. Nakon saznanja da je pozitivan prevezen je u bolnicu.

Ministar zdravstva u Sloveniji Ales Saber izjavio je kako se sada radi na pronalasku osoba s kojima je doktor bio u kontaktu, uključujući najmanje 40 pacijenata i 54 zaposlenika u Domu zdravlja.

Najnoviji slučajevi zaraze koronavirusom je najgori scenarij zato što je riječ o zdravstvenim radnicima koji su bili u kontaktu s pacijentima. Pozivam ih da paze na vlastitu sigurnost, poručio je Saber.

Na web stranici Doma zdravlja Metlika objavili su da će biti prihvaćeni samo hitni slučajevi zbog potvrđene infekcije koronavirusom.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

Zadnje dodano

  • Vijesti

Zemlja zatrpala rudara u rudniku kod Tuzle

U Rudniku lignita Mramor nadomak Tuzle u petak je došlo do obrušavanja zemlje koja je…

21 minuta prije
  • Rukomet
  • Sport

Počinje druga runda prodaje ulaznica za Svjetsko rukometno prvenstvo

Do Svjetskog rukometnog prvenstva 2025. godine koje zajednički organiziraju Hrvatska, Danska i Norveška ostalo je…

46 minuta prije
  • Vijesti

Predstavnici vlasti posjetili povratničku obitelj kod Gacka i osudili napad

[gallery ids="683761,683760,683759,683762"] Izaslanstvo Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH te načelnik Općine Gacko Ognjen Milinković…

1 sat prije
  • Nogomet
  • Sport

Marco Reus nakon 12 godina napušta Dortmund

Marco Reus (34) napušta Borussiju Dortmund nakon 12 godina. Legendarni njemački ofenzivac neće produljiti ugovor…

2 sata prije
  • Vijesti

Borba za veće plaće: Najavljen štrajk ispred SKB-a Mostar

Federalni sindikat liječnika medicine i stomatologije proziva Vladu FBiH za potpisivanje kolektivnog ugovora s državnim…

2 sata prije
  • Nogomet
  • Sport

ŽZH protiv skraćivanja Premijer lige BiH

Na 20. proširenoj sjednici Izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza Županije Zapadnohercegovačke jedna od glavnih točaka…

3 sata prije