Kordić o okupljanju antifašista: To su lažni moralizatori koji krivotvore povijest

U subotu je u Mostaru obilježena 79. godišnjica oslobađanja tog grada od fašizma, na što se u kratkoj objavi osvrnuo gradonačelnik Mario Kordić kazavši: “Gradimo Mostar okrenut budućnosti i zaustavimo veličanje zločinačkih ideologija”.

Napomenuo je da u deklaraciji EU o osudi totalitarnih režima piše kako su “fašizam i komunizam dva istovremena zla”.

Vjerujem da svaki žitelj Mostara razmišljajući o budućnosti svoje životne sredine razmišlja o ugodnijem okruženju, sigurnim radnim mjestima, razvoju gospodarstva, izgrađenim parkovima, i svemu onome sto čini život kvalitetnijim.

S druge strane, iz godine u godinu skupina ljudi koji se predstavljaju antifašistima noseći u rukama simbole jednog od najgnjusnijih totalitarnih režima. Možda bi i ove godine igrokaz koji isti glumci godinama izvode prošao bez reakcije, ali nemoguće je zanemariti kontekst u kojem se skupina mladosti, naše djece šeće središtem grada u kostimima koji simboliziraju budućnost, razvoj, a u isto vrijeme lažni moralizatori falsificiraju povijest i porukama podjela nastoje unijeti nemir u naše društvo, napisao je Kordić.

Gradonačelnik Mostara oštro je osudio takav javni govor, dodavši kako “ne pripada civiliziranom i demokratskom društvu kojem Mostarke i Mostarci pripadaju.”

Duboko sam uvjeren kako smo dovoljno sazreli kao društvo da demaskiramo lažno predstavljanje i sijače mržnje i podjela, naveo je Kordić.

Zahvalio je MUP-u HNŽ na adekvatnom nadzoru i upravljanju okupljanja u središtu Grada, te poručio da će Grad koji on kao gradonačelnik predstavlja nastaviti podržavati sve slobode, provoditi reforme, kao i “gledati u budućnost s iskrenom namjerom da svima napravimo ugodniju životnu sredinu.”

Podsjetimo, policija je zabranila komemorativnu šetnju antifašista do Partizanskog spomen groblja, a predsjednik Saveza antifašista i boraca NOR-a (SABNOR) BiH Sead Đulić zbog toga je najavio pokretanje pravnih postupaka protiv odgovornih ljudi.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

Komentari:

    • Kordiću, ne bleji. Šta si poduzeo protiv obilježavanja totalitarnih režima? Šta je sa nazivom ulice i mosta dokazanog zločinca, druga Vam Tita, koji ti i danas viri iz guzice

  • Zabraniti,hitno,leglo zla i jednoumlja,koji povijest koju su pisali i sada prakticiraju,sada imamo višestranačje,kome banda prkosi,djedovi zlikovci a unuci i dalje slave pokolje naroda Hercegovine.Kordiću riješi te ovo pitanje kao što je civilizirani narod rješio,kopirajte.

    • Ne treba niko naravno nikog izazivati i mahati zastavama jer su svi narodi stradavali jedni od drugih. Slavljenje jednih žaljenje za svojim drugih. I Gp. Franjo Tudjman je bijo general u tom mračnom sistemu. Mozda gradonačelnik nezna sa takvom svojom oštrom izjavom koji će isto izazvati tenzije a i Gp Tudjmanai mrtvog Izmedju ostalih iz tog jednoumnog sistema vrijedja

    • Komunista je bijo i vodja HDZa Covic i mnogi utbasi i djeca im koji su sada na Visokim položajima .E sta sa njima sada. U vladi su. Vidi i analiziraj.
      Istina da treba ici dalje a i ovaj Djulic i drugi i svi koji masu bilo kojim zastavama kojim bi se stvorile tenzije ali i gradonacelnik je pretjerao u izlaganju. Mnogi katolici su bili privrzeni tom sistemu u To doba ima ih sahranjenih i u Partizanskom groblju ubijenih Izmedju ostalih i od svojih konsutivnnih katolika.

  • Pa zabrani to vise, sto ga muljas. Znam ja sam da je to genocidno slavlje nad Hrvatskim pukom i provociranje. Znas ulice ljudi/Hrvata iz 2. svitskog rata zabraniti. Tu si odmah djelovo, bez laprdanja. Budi gradonacelnik i zabrani vampirske jugomackare zeleni dzihadista.

  • Odjebi sa buducnosti, kada proslost nije risena. Seres ga kao Titini veleizdajnici u RH.

      • Stepinca nit je volio Tito niti Pavelić, bio je odan jedino Bogu i Crkvi, njega voli hrvatski narod i brojni Srbi i Židovi i ostali koje je spasio.

Zadnje dodano

  • Vijesti

Sedam godina od tragične zrakoplovne nesreće u Mostaru

Sedma je godišnjica tragične zrakoplovne nesreće u Mostaru, u kojoj je život izgubilo pet osoba,…

6 minuta prije
  • Vijesti

Prvu pričest u Konjicu primila dva dječaka

[gallery ids="685860,685862,685861,685863"] U župnoj crkvi svetog Ivana Krstitelja u Konjicu, u nedjelju 12. svibnja, sakrament…

16 minuta prije
  • Košarka
  • Sport

Široki dočekuje Igokeu

Košarkaši Širokog u utorak, 14. svibnja, od 19:00 sati na Pecari dočekuju Igokeu u 10.…

28 minuta prije
  • Nogomet
  • Sport

Guardiola: Joško je nešto posebno

Branič Manchester Cityja Joško Gvardiol imao je poteškoća na početku u engleskom premierligašu, ali sada…

43 minute prije
  • Tehnologija

WhatsApp službeno dobio novi dizajn

Popularna aplikacija WhatsApp službeno je dobila novi dizajn, koji postupno stiže do svih korisnika u…

1 sat prije
  • Vijesti

Donosimo raspored upisa u prvi razred osnovnih škola u Širokom Brijegu

Dvije osnovne škole iz Širokoga Brijega objavile su raspored testiranja djece za upis u prvi…

1 sat prije