Iz tiska izašao prvi roman mladog grudskog pisca Filipa Pešorde

“Koliko traje jedno zauvijek”, roman je o ljubavi dvoje mladih ljudi, mladog grudskog pisca Filipa Pešorde kojemu je ovo prvijenac.

Radi se o, na prvi pogled, ljubavi koja bi trebala potrajati najmanje zauvijek.

No, što će se zapravo dogoditi? Što se ispriječi na put Jeleni i Tinu? Što se pokaže većim od ljubavi dvoje ljudi?

Jedva čekate saznati? S nestrpljenjem očekujemo da ova ljubavna priča dođe i u vaše domove te da u živote ovih dvoje mladi unesete neku svoju nijansu. Jer, kao što i sam pisac kaže za portal Jabuka.tv životi likova su određeni i ispisani na papiru, ali čitatelj je taj koji pokreće njihove živote, bez čitatelja, njihovi životi su samo mrtva slova na papiru.

Knjigu možete naručiti online na Instagram profilu autora ili u knjižarama Libro i Olovka u Grudama te Gral u Širokom Brijegu.

Ulomak iz romana:

U mislima mi je bila naša jurnjava ulicom, u nekom nepoznatom gradu, mahanje prolaznicima, bilo da su u autu, autobusu, na biciklu ili na motoru. Jurili smo ulicom i zaustavljali svakog prolaznika da mu kažemo da se volimo, da naša ljubav nema kraj. Htjeli smo da svi znaju koliko smo sretni. Preskočio bih u obližnji vrt i ubrao ružu, mirisala bi je s tolikom radošću. Skrivao bih ruke od nje da ne primijeti da sam ih raskrvario.

I prolaznici su nas zapamtili, čak i onaj starac koji je prodavao novine na uglu ulice, pa i ona starica koja je gledala s balkona. Svi su nas pamtili kao jedan neobičan par, pamtili su nas po energiji, po veselju, i ono najvažnije, po ljubavi. Sada bih tako rado potrčao ulicom i pozdravljao prolaznike, ubrao bih i ružu, ali znam da ne bih imao od koga sakriti krvavu ruku.
Mislim da ću proći teška koraka, spuštene glave, trljajući oči kako ne bih pustio suzu. Možda će se zasmijati koji prolaznik, narugati se, ali onaj starac, na uglu ulice, pustit će suzu zajedno sa mnom jer samo on zna kako je biti sam.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

Zadnje dodano

  • Nogomet
  • Sport

Sud EU mijenja FIFA pravila o transferima?

Glavni odvjetnik Suda Europske unije (CJEU) zaključio je da bi FIFA pravila o transferima mogla…

2 sata prije
  • Crna kronika
  • Vijesti

Čapljina: Zbog droge uhićena jedna osoba

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a HNŽ-a su, provodeći aktivnosti na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja…

3 sata prije
  • Vijesti

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH

Na snagu su u srijedu stupile izmjene Ustava Federacije BiH koje je nametnuo visoki predstavnik…

3 sata prije
  • Izdvojeno LIFE
  • Life
  • LIFESTYLE

Praznik rada: Ni kiša nije otjerala brojne turiste sa Starog mosta

[gallery ids="683385,683386,683387,683388"] Brojni građani odlučili su Praznik rada provesti u južnijim krajevima zemlje, uglavnom, u…

3 sata prije
  • Nogomet
  • Sport

Sloboda prozvala svoje navijače: Vidimo se pored malih ekrana

Čelnici Nogometnog kluba Sloboda očito nisu zadovoljni posjetom na stadionu Tušanj tijekom utakmica tuzlanskog prvoligaša…

4 sata prije
  • Vijesti

Milanović otkrio kada će sazvati prvu sjednicu Sabora

Predsjednik RH Zoran Milanović izjavio je u srijedu da će Hrvatski sabor na prvo zasjedanje…

4 sata prije