Goran Bogdan proglašen Umjetnikom godine

U kategoriji Kultura i scena na 22. Večernjakovom pečatu koji je održan u petak Goran Bogdan proglašen je Umjetnikom godine.

Generalni direktor RTV BiH Belmin Karamehmedović predao je priznanje širokobriješkom glumcu.

Nije nikakva fraza niti kurtoazija, no zaista mi je veliko zadovoljstvo da za umjetnika godine mogu proglasiti umjetnika koji spada u samu “kremu” posla kojim se bavi na ovim prostorima, ali i šire.

Glumca koji svakom svojom novom ulogom oduševljava najširi auditorij i mislim da će se svi složiti da nema nikakvih dilema da ova nagrada ide u prave ruke, dragom Goranu Bogdanu, kazao je Karamehmedović.

Film “Faraway” u kojem Bogdan igra glavnu ulogu pored glumice Naomi Krauss na jedan dan je bio najgledaniji film na Netflixu u svijetu.

Hvala Večernjem listu, hvala svim čitateljima i velika mi je čast što sam dio ovakve ekipe, ekipe koja slavi izvrsnost, kvalitetu i dobrotu. Nadam se da ću i ja i svi mi u svojim budući djelovanjima nastaviti u ova tmurna, često siva vremena, donositi što više svjetlosti kroz svoj rad. Hvala vam od srca, riječi su Gorana Bogdana.

Bogdan je u posljednje vrijeme bio zauzet snimanjem druge sezone TV serije “Šutnja” i filma “Za danas toliko” Marka Đorđevića, a glumio je i u spotu novog singla “Stare navike” Prljavog kazališta.

Čekaju ga i dogovorena snimanja u Grčkoj i S. Makedoniji, potom nastupi u trećoj sezoni TV serije “Močvara” i novoj sezoni serije “Senke nad Balkanom” te novom filmu Danisa Tanovića.

Pripremam se i za neka snimanja u sljedećoj godini. Često navratim u svoj rodni Široki Brijeg, uskoro stižem ponovno. Tijelom i dušom podržavam projekt studija scenarija na Akademiji likovnih umjetnosti, možda čak najprije kao student, a potom možda i kao predavač. Široki mi je srcu i jako mi je stalo da napreduje društveni, kulturni i umjetnički život u mom rodnom gradu, rekao je Goran ranije u razgovoru za Večernji list.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

Komentari:

Zadnje dodano

  • Vijesti

Vlada ŽZH uplatila dvije tranše za sufinanciranje prijevoza učenika

Iz Proračuna Županije Zapadnohercegovačke isplaćen je iznos od 1.000.000 konvertibilnih maraka za sufinanciranje prijevoza učenika.…

39 minuta prije
  • Business
  • Vijesti

Zašto EU još uvijek kupuje ruski plin?

Nije sporno kako je Europska unija nakon napada Rusije na Ukrajinu drastično smanjila i svoju…

1 sat prije
  • PR

Ataco raspisao natječaj za posao

ATACO d.o.o. Mostar raspisuje natječaj za sljedeće radno mjesto: Voditelj robne marke m/ž  – Brand…

2 sata prije
  • Vijesti

Široki Brijeg: Nastavljena akcija čišćenja i uređenja bunkera

[gallery ids="683097,683095,683098,683094,683096,683099,683100,683101"] U sklopu projekta „Široki stvara“ članovi Udruge Korektiv nastavili su s akcijom čišćenja…

2 sata prije
  • Ostalo
  • Sport

Sudjelujte na 27. mini maratonu „Polog-Široki Brijeg”

U organizaciji Grada Širokog Brijega i Športskog saveza Grada Širokog Brijega, u utorak, 7. svibnja…

2 sata prije
  • Vijesti

Obilježavanje Dana širokobrijeških branitelja

Dan širokobrijeških branitelja i 33. obljetnica zaustavljanja tenkova agresorske JNA koji se održavaju u sklopu…

2 sata prije