Golden State obranio NBA naslov: Warriorsi pomeli Cavse

Jun 8, 2018; Cleveland, OH, USA; Golden State Warriors forward Kevin Durant (35) dribbles against Cleveland Cavaliers forward LeBron James (23) during the first quarter in game four of the 2018 NBA Finals at Quicken Loans Arena. Ken Blaze-USA TODAY Sportsmore
Jun 8, 2018; Cleveland, OH, USA; Golden State Warriors guard Stephen Curry (30) celebrates with the Larry O'Brien Championship Trophy after beating the Cleveland Cavaliers in game four of the 2018 NBA Finals at Quicken Loans Arena. Mandatory Credit: Kyle Terada-USA TODAY Sportsmore

Senzacionalni Golden State Warriorsi furioznom su partijom pomeli umorne Cavalierse u njihovoj dvorani s 108:85 i s 4:0 u finalnoj seriji došli su do trećeg naslova u posljednje četiri sezone, drugog uzastopno.

Cavsi su imali priliku u onoj prvoj utakmici u Oaklandu da začine ovo finale, da ga barem učine zanimljivim. Sad već epska glupost JR Smitha tu im je šansu oduzela i do kraja serije gledali smo jednosmjernu ulicu. Golden State je pregazio Cleveland, nije im dao ni grama šanse.

Nakon 3:0 mnogi su mislili da će Warriorsi u ovu utakmicu ući s pola snage, da će tražiti proslavu u svojoj dvorani. Međutim, ta je teorija pala u vodu odmah na početku utakmice.

Warriorsi su u meč ušli odlučno, inspirirano i ambiciozno, dok je na licima igrača Clevelanda vidljiv bio umor i nedostatak motiva. LeBron je i večeras odigrao korektno, zabio je 23 poena, no od samog početka jasno je bilo da je i on svjestan da je ova priča gotova i da je šansa izgubljena u prvoj utakmici.

Golden State je poveo 10:3, a onda tricom Curryja razlika se popela na +10. Cavsi su se tek tada trgnuli i serijom poena te tricom Lovea smanjili su na 13:11. Iguodala, koji je sve tri trice zabio u prvom dijelu, i Curry pogađaju za tri i Dubsi odlaze na +8 (19:11). U tim trenucima LeBron je bio nemoćan, a nakon krađe i kontre, Kevin Durant zakucava za do tada najvećih 24:13.

Početkom druge četvrtine sjajna serija Cavsa i košem LeBrona domaća momčad prelazi u vodstvo 39:38. Cleveland je u tim trenucima zaigrao puno čvršću obranu, izolirali su Duranta i takva promjena obrane zbunila je Warriorse, piše Index.hr.

Sljedećih par minuta se igralo koš za koš, ali i tada je jasno bilo da su to samo očajnički pokušaji Cavaliersa da nešto pokušaju napraviti na ovoj utakmici.

Iguodala i Curry opet zabijaju trice i Golden State, bez neke prevelike igre, lagano odlazi na 61:52, a odmah potom i na +15 (67:52). Tada je i onim najvjernijim navijačima Clevelanda bilo jasno da je ova bitka izgubljena i da će Golden State osvojiti novu titulu prvaka.

U četvrtoj četvrtini razlika se samo penjala, a Stephen Curry je briljirao. Igrao je kao na play-stationu, zabijao je trice sa svih pozicija, skakao je, asistirao, čak i lijepio ”banane”, probijao je i poentirao polaganjem. Posljednjih nekoliko minuta priliku su dobili igrači koji uglavnom sjede na klupi, pa je tako u posljednjoj minuti za Cavse u igru ušao i Ante Žižić, koji je ponuđene mrvice sjajno iskoristio za četiri poena.

Steph Curry je ubacio 37 poena, trice je gađao 7-15, imao je šest skokova, četiri asistencije, tri ukradene lopte i čak tri blokade.

Ipak, to nije bilo dovoljno da po prvi puta bude proglašen MVP-jem finala. Ta je čast pripala drugu godinu uzastopce Kevinu Durantu, koji je ostvario triple-double (20 poena, 12 skokova i deset asistencija).

Kod Cavsa LeBron je ubacio najviše, 23, 13 je dodao Kevin Love, a 10 Smith.

(www.jabuka.tv)

Zadnje dodano

  • Vijesti

Izvanredna sjednica Vijeća sigurnosti UN-a o BiH

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će izvanredna sjednica Vijeća sigurnosti UN…

34 minute prije
  • Vijesti

U Tomislavgradu se okupili bivši tenkisti

U organizaciji bivših tenkista iz sastava brigade "Kralj Tomislav" iz Tomislavgrada u nedjelju su se…

41 minuta prije
  • Vijesti

Hrvatska: Kandidati za EP u prosjeku imaju 50 godina, mlađih od 30 niti 10%

Hrvatski kandidati za Europski parlament u prosjeku imaju 50 godina, od njih 300 samo je…

49 minuta prije
  • Auto-Moto

Ove stvari morate redovno provjeravati na automobilu

Redovno održavanje automobila ključno je za sigurnost, pouzdanost i dugotrajnost vozila. Provjeravanje određenih dijelova i…

60 minuta prije
  • Tehnologija

Upozorenje za korisnike Androida

Stručnjaci su pozvali korisnike Androida da izbrišu tri opasne aplikacije koje su se nalazile u…

2 sata prije
  • Crna kronika
  • Vijesti

Makarska: Žena preminula nakon što ju je na ulici napao muškarac

Policija je u nedjelju privela 40-godišnjeg muškarca nakon što je preminula 73-godišnja žena koju je…

3 sata prije