Dvije balkanske zemlje neće nastupiti na Eurosongu

Crna Gora i Sjeverna Makedonija neće sudjelovati na Eurosongu 2023. godine.

Nakon sagledavanja dostupnih resursa, troškova cijelog projekta i obaveza koje Javni servis očekuju u narednom razdoblju, donešena je odluka da Crna Gora neće sudjelovati na Eurosongu sljedeće godine, navode.

Pored značajnih troškova kotizacije, kao i cijene boravka u Velikoj Britaniji – suočili smo se i s nedostatkom zanimanja sponzora, tako da smo odlučili postojeće resurse usmjeriti financiranju tekućih i planiranih nacionalnih projekata i organizacijskih te programskih reformi, koje za sobom povlače i značajne investicijske zahvate u opremu i prostorije, dodaju iz Javnog servisa.

Podsjećamo, Crnu Goru je na ovogodišnjem Eurosongu predstavljala pjevačica Vladana. Predstavila se pjesmom Breathe, ali nije uspjela izboriti mjesto u finalu.

Zbog ekonomske i energetske krize i visokih troškova Sjeverna Makedonija neće sudjelovati u natjecanju za pjesmu Eurovizije 2023. koje će se održati u svibnju u Liverpoolu, u Velikoj Britaniji, objavili su na web stranici javnog servisa.

Odluka je u najboljem interesu javnosti, s obzirom na povećane troškove zbog energetske krize, koji zauzimaju velik dio proračuna za javne usluge, dodali su.

Kako stoji u službenom priopćenju, većina troškova održavanja makedonskog javnog servisa potroši se na plaćanje računa za struju. Međutim, inflacija koja trenutno potresa cijeli svijet odrazila se i na financije MKTV-a.

Iako na pozornici u dvorani Liverpool Arena nećemo vidjeti predstavnika Sjeverne Makedonije, MKTV će prenositi sve tri večeri Eurosonga.

Inače, prošle godine Sjevernu Makedoniju je na Eurosongu predstavljala pjevačica Andrea s pjesmom Circles, a natjecanje je završila u polufinalu na 11. mjestu.

Eurosong će se 2023. godine održati u Liverpoolu u Velikoj Britaniji.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

  • Trebala bi i Hrvatska odustat od tog natjecanja koje vise nema puno sa muzikom veze. Vazno je samo napravit dobar show a pjevanje je u drugom planu. Steta u staje se pretvorilo ovo natjecanje

Zadnje dodano

  • Crna kronika
  • Vijesti

U sedam dana šest poginulih na bh. cestama

Stravične nesreće se gotovo svakodnevno događaju na cestama širom BiH. Tako je za sedam dana…

26 minuta prije
  • Vijesti

Jandroković: U idućem tjednu će sve biti jasnije

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković istaknuo je danas napredak u pregovorima između HDZ-a i DP-a…

50 minuta prije
  • Life
  • LIFESTYLE

Riješite se puževa golaća pomoću ove namirnice

Tlo je suho i kiša nam treba više nego ikada. No, s njom dolaze i…

1 sat prije
  • Magazin
  • Showbiz

Grad Zagreb prvi put organizira javno gledanje Eurosonga

Grad Zagreb prvi put će organizirati javno gledanje Eurosonga. Točnije gledat će se finale, a…

2 sata prije
  • Ostalo
  • Sport

Paraplegičari iz Mostara zaigrali badminton u Širokom Brijegu

[gallery ids="684050,684044,684052,684043,684045,684046,684048,684049,684051"] Članovi badminton kluba Herc u subotu, 4. svibnja ugostili su članove Udruge paraplegičara…

2 sata prije
  • Banner
  • Magazin
  • Zanimljivosti

Kviz: Teško ćete znati odgovore na svih 6 pitanja

Vrijeme je za novi kviz portala Jabuka.tv. Nakon kviza općeg znanja, idemo na povijest. Čeka…

3 sata prije