Dalić demantirao Lovrena: Nema nikakvog sukoba

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je u ponedjeljak konferenciju za medije na kojoj je objavio popis igrača za predstojeće Europsko prvenstvo.

Na presici je odgovarao na pitanja novinara vezana za odabir igrača, slučaj Sosa, ali i Lovrenovu izjavu u ožujku o tome da postoji problem u svlačionici između mlađih i starijih igrača.

Meni je žao što je tako ispalo, ali nema nikakvog sukoba. Potrebna je kemija kakvu smo imali u Rusiji. Tamo smo to imali i zato nam nitko nije ništa mogao. To nije preko noći stvoreno, započeo je Dalić pa dodao: Da je bilo nekih sukoba, ja bih sigurno reagirao. Da je bilo, ja tu ne bih bio. Otišao bih.

Rekao sam samo da danas nismo pravi još. Da jesmo, onda bismo u Sloveniji zabili prve dvije šanse. Protiv Malte isto, zaključio je na tu temu hrvatski izbornik, prenosi Index.

Podsjetimo, Dalić je nakon završenog prvog ciklusa kvalifikacija za SP rekao da Hrvatska više nije momčad kakva je bila u Rusiji i da joj se to sad vraća. Dalić je rekao da on jako respektira starije igrače, poput Modrića, Lovrena, Kovačića i ostale, a da bi takav respekt morali imati i mlađi igrači.

Izbornik je u pravu. Ne bih ulazio u detalje, ali mislim da se novi dečki u reprezentaciji moraju dokazati. To ću kazati i to smo im mi stariji rekli u lice. Oni se moraju dokazivati iz dana u dan i to ne samo na utakmicama nego i na treninzima. Ne smiju misliti da su u reprezentaciju došli samo tako, nego da pokažu zašto su zaslužili poziv. Mi stariji igrači to vidimo i dobro znamo da je prije bilo drukčije, rekao je Dejan Lovren i nastavio:

Kad smo mi kao mlađi dolazili u reprezentaciju, ginuli smo na svakom treningu samo da uđemo u postavu. Danas novi klinci sve olako shvaćaju i svoj stav prema reprezentaciji i nama starijima moraju promijeniti. Oni to znaju, mi smo im to rekli. Ne krivim ih previše, mladi su, druga su vremena i vjerujem da će sve doći na svoje, da će se i oni malo opustiti kroz pripreme. Moraju pratiti nas starije.

(www.jabuka.tv | Foto: Drago Sopta/HNS)

Zadnje dodano

  • Banner
  • Magazin
  • Zanimljivosti

Kako je nastao Praznik rada i što znače tri ”osmice” u borbi za radnička prava?

Međunarodni praznik rada obilježava se kao spomen na velike radničke prosvjede održane u Chicagu (SAD)…

7 sati prije
  • Crna kronika
  • Vijesti

Mostar: Požar na tržnici u Vrapčićima

U utorak navečer izbio je požar na tržnici u Vrapčićima kod Mostara. Vatrogasne ekipe su…

10 sati prije
  • Auto-Moto

Dramatičan pad vrijednosti rabljenih električnih automobila

Kupnja prvog električnog automobila uvijek je vrlo promišljena. Nema ništa čudno u tome – to…

10 sati prije
  • Tehnologija

I Europska unija će zabraniti TikTok?

U nedavnoj raspravi u Maastrichtu predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen sugerirala je da…

10 sati prije
  • Vijesti

Plenković prozvao Milanovića: Sakrio se kao mali miš

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković prozvao je u utorak predsjednika Republike Zorana Milanovića da…

10 sati prije
  • Košarka
  • Sport

Završena sezona za Bojana Bogdanovića

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović bit će tijekom ovog tjedna podvrgnut operaciji na lijevom gležnju te…

11 sati prije