ChatGPT uskoro dobiva kineskog konkurenta

Val primjene novih umjetno inteligentnih chatbota proširio se i na Kinu, gdje je tamošnja najveća tehnološka kompanija, Alibaba, najavila javno lansiranje vlastitog jezičnog modela umjetne inteligencije.

Tongyi Qianwen, u slobodnom prijevodu “traženje odgovora na tisuće pitanja”, bit će AI sustav integriran u razne aspekte poslovanja Alibabe u skorijoj budućnosti. U objavi nije rečeno mnogo, ali je pojašnjeno da će zadatak novog chatbota, pandana ChatGPT-u, biti omogućiti klijentima i developerima stvaranje novih AI značajki na cjenovno prihvatljiv način.

Alibaba ovim potezom “jaši na valu” umjetne inteligencije koji se dogodio proteklih mjeseci, a potiču ga generativni AI sustavi, jezični modeli i općenito sustavi smješteni u oblaku. Upravo iz tog razloga za razvoj Tongyi Qianwena je zadužen odjel Alibaba Cloud Intelligence, jedan od većih pružatelja cloud usluga u svijetu, piše Bug.hr.

Tongyi Qianwen bit će integriran u sve poslovne aplikacije unutar Alibabinog ekosustava, kako bi poboljšao korisničko iskustvo – od komunikacije, trgovine, pretraživanja navigacije, pa uključujući i pametne glasovne asistente i razne zabavne primjene.

Imat će mogućnost sporazumijevati se na kineskom ili engleskom jeziku, a prve usluge u koje će biti integriran su DingTalk (alat za suradnju na daljinu) te Tmall Genie, sustav glasovnog pomoćnika na pametnim zvučnicima.

Unutar DingTalka pomoći će u sažimanju dugačkih tekstova, pisanju zapisnika sa sastanaka, kreiranju dopisa, ponuda i slično.

Omogućit će korisnicima i stvoriti vlastitu jednostavnu aplikaciju samo fotografiranjem skice njezinog sučelja, nacrtanoga na papiru. Zvučnici iz serije Tmall Genie uz AI će pružati bolje i prirodnije iskustvo razgovora, što će biti rezervirano samo za korisnike iz Kine.

U sljedećim iteracijama Tongyi Qianwen će dobiti i podršku za multimodalni rad, tj. razumijevat će i slike, pretvarat će tekst u ilustracije i slično, prenio je Bug.hr.

(www.jabuka.tv)

Zadnje dodano

  • Magazin
  • Zanimljivosti

Široki Brijeg: Pogledajte kako su maturanti proslavili zadnji dan nastave

Maturanti 51. generacije Srednje strukovne škole Široki Brijeg u srijedu su obilježili posljednji dan nastave…

5 minuta prije
  • Vijesti

”U ime obitelji” traži anonimne porode u Hrvatskoj te otvaranje ”gnijezda za bebe”

Udruga U ime obitelji je, kao nositelj Hoda za život Hrvatska, uputila zahtjev izabranim zastupnicama…

24 minute prije
  • Ostalo
  • Sport

Općina Posušje podržala organizaciju Blidinje Bike Festivala

[gallery ids="686304,686306,686305,686307"] Blidinje Bike Festival, događaj koji spaja ljubitelje prirode, biciklizma i avanture, ponovno je…

47 minuta prije
  • Tehnologija

iOS aplikacije od sada možete preuzimati i s web stranice proizvođača

Nakon što je Europska unija donijela DMA (Digital Market Act) regulativu, kojom je prisilila Apple…

58 minuta prije
  • Crna kronika
  • Vijesti

Upucan slovački premijer

Slovački premijer Robert Fico upucan je nakon sjednice vlade u Handlovi, oko 150 kilometara sjeveroistočno…

2 sata prije
  • AgroKutak

Obavezna zaštita vinove loze pred cvatnju

U narednim danima očekuje se početak cvatnje vinove loze. Prije početka cvatnje, vinovu lozu je…

2 sata prije