ChatGPT još uvijek ne zadovoljava standarde točnosti podataka

Unatoč provedenim naporima u rješavanju problema davanja netočnih podataka, čini se da će tvrtka OpenAI morati još poraditi na usavršavanju ChatGPT-a po tom pitanju, barem kad je riječ o Europskoj uniji.

Radna skupina nadzornog tijela Europske unije za privatnost rekla je da nedavni napori OpenAI-ja u ublažavanju rizika od proizvodnje činjenično lažnih rezultata njihovog naširoko popularnog chatbota ChatGPT-a, nisu bili dovoljni da osiguraju usklađenost s pravilima EU-a o podacima.

Iako su mjere, poduzete radi usklađivanja s načelom transparentnosti, korisne za izbjegavanje pogrešnog tumačenja rezultata ChatGPT-a, one nisu dovoljne za usklađivanje s načelom točnosti podataka, ističe se u izvješću navedene radne skupine, objavljenom u petak na njihovoj web stranici, prenosi Reuters.

Zajedničke istrage koje provode nacionalna nadzorna tijela EU-a za zaštitu privatnosti još su u tijeku, navodi se u izvješću, dodajući da stoga još nije moguće dati potpuni opis rezultata.

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik)

Komentari:

  • A nemoj. Jer ga pune lazima oni koji se bore protiv "desinformacije". Oni, koji muljaju non-stop o "demokraciji" i "ljudskim pravima", a ukracuju informacije, negiraju ljudska prava i vode u jednoumlje i fasizam, zvani "anti-fasizam".

Zadnje dodano

  • Nogomet
  • Sport

Dva “Plemića” napuštaju stadion Pod Bijelim Brijegom

Antonio Soldo i Damir Zlomislić napuštaju HŠK Zrinjski Mostar nakon isteka ugovora. Soldo je na…

15 minuta prije
  • AgroKutak

Preporuka! Obavite zaštitu vinove loze nakon cvatnje

Završetkom cvatnje, i formiranjem bobica, vinovu lozu od uzročnika bolesti, moramo štititi pripravcima sistemičnog djelovanja…

25 minuta prije
  • Business
  • Vijesti

Hoće li mjera isplate neoporezive pomoći radnicima biti produžena?

U Federaciji nitko ne posjeduje službene podatke koliko je poslodavaca iskoristilo mogućnost isplate neoporezive pomoći…

32 minute prije
  • Auto-Moto

Svi električni automobili će morati imati putovnicu za baterije

Od veljače 2027. godine, sva nova električna vozila na tržištima Europske unije morat će imati…

54 minute prije
  • Vijesti

Nadbiskup Tomo Vukšić novi predsjednik Međureligijskog vijeća BiH

Međureligijsko vijeće BiH (MRV BiH) je na sjednici izabralo nadbiskupa vrhbosanskog mons. Tomu Vukšića za…

58 minuta prije
  • PR

Sretna Osmica u PC Mališić Međugorje

[gallery ids="690951,690952,690953,690954"] Sretna Osmica i ovog mjeseca donosi odlične akcijske popuste, pogodnosti i sniženja u…

1 sat prije