Balićev povratak u hrvatsku rukometnu reprezentaciju: Otkrio želi li postati izbornikom

Foto: Marko Lukunic/Pixsell
Foto: Marko Lukunic/Pixsell
Foto: Marko Lukunic/Pixsell
Hrvatska rukometna reprezentacija u ponedjeljak se okupila u Zagrebu te odmah otputovala u Sv. Martin na Muri, gdje će u sklopu reprezentativnog tjedna odigrati tri utakmice EHF EURO Cupa protiv Mađarske i Slovačke dva puta.

To će biti prvi ispiti za Ivana Balića, koji odnedavno ima ulogu pomoćnika u stožeru izbornika Hrvoja Horvata.

Crvena mi je najdraža boja pa se njoj uvijek vraćam. Ovo je za mene neka nova uloga, izbornik i ja smo puno razgovarali, pričamo istim jezikom i tu ne bi trebalo biti puno problema, kazao je Balić i dodao kako želi pomoći mladima igračima u reprezentaciji.

Puno je mladih igrača, trebat će nam više vremena i više rada. Mislim da će sve doći na svoje. Vratio sam se jer je rukomet moj život. Cilj je unaprijediti cjelokupnu igru. Hrvatska ima potencijala i možemo to napraviti. Kroz karijeru sam uvijek pomagao mladima i to mi je izazov, ispunjava me i smatram da mogu pomoći, rekao je Balić.

Legendarni hrvatski rukometaš otkriva kako nema ambicije postati izbornik, već je tu da pomogne izborniku i mladim igračima.

Nemam ambicije biti izbornik, tu sam da pomognem Horvatu. Cilj je da reprezentacija napreduje. U Francuskoj smo bili bolji nego u Egiptu, ali ne bih se vraćao u prošlost. Trebamo se okrenuti budućnosti, kazao je Balić i dodao kako u nadolazećim utakmicama neće biti Domagoja DuvnjakaIgora Karačića i Željka Muse, koji su pošteđeni odlukom izbornika.

Na to se nadovezao izbornik Horvat, koji je otkrio kako će još nekoliko igrača izostati s reprezentativnog okupljanja.

Zbog situacije s koronom s popisa su otpali MartinovićCindrićMamić i Ivanković. Na tome smo se zaustavili. Prvi cilj nam je selekcija igrača koji mogu igrati u oba pravca kako bismo smanjili broj izmjena. To nam je dosad bio problem. Imamo puno novih lica, posebno na poziciji pivota, kazao je Horvat, prenosi Gol.hr.

U prve dvije utakmice ovog natjecanja Hrvatska je ostvarila dvije pobjede protiv Mađarske i Španjolske, a sada igra dvije utakmice protiv Slovačke u Varaždinu, 28. i 29. travnja te 1. svibnja protiv Mađarske u Vezspremu.

(www.jabuka.tv)

Zadnje dodano

  • Tehnologija

I Europska unija će zabraniti TikTok?

U nedavnoj raspravi u Maastrichtu predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen sugerirala je da…

12 minuta prije
  • Vijesti

Plenković prozvao Milanovića: Sakrio se kao mali miš

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković prozvao je u utorak predsjednika Republike Zorana Milanovića da…

33 minute prije
  • Košarka
  • Sport

Završena sezona za Bojana Bogdanovića

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović bit će tijekom ovog tjedna podvrgnut operaciji na lijevom gležnju te…

53 minute prije
  • Glazba
  • Zabava

Hrvatska glazba Mostar priredila jazz koncert na otvorenom

[gallery ids="683252,683247,683248,683249,683254,683250,683253,683251"] Uoči Svjetskog dana jazza Hrvatska glazba Mostar u utorak je na platou ispred…

60 minuta prije
  • Vijesti

Radio Posušje i OŠ fra Petra Bakule dobivaju rampu i dizalo

[gallery ids="683238,683240,683241,683239"] Potpisivanjem ugovora o izvođenju radova na ugradnji rampe (kose stubišne platforme) na objektu…

2 sata prije
  • Vijesti

Tri bh. javna poštanska operatera planiraju uskladiti cijene usluga

Predstavnici Uprava tri bh. javna poštanska operatera, HP Mostar, BH Pošte i Pošte Srpske održali…

2 sata prije