Austrijanci na Rujevici “prokopali” Rijeku

Rijeka nije ponovila ni igru, ali ni rezultat iz Beča gdje je nedavno u susretu skupnog dijela Europa lige s 3:1 svladala Austriu. Ovog puta su Austrijanci bili bolji i pred nešto manje od 8.000 gledatelja trijumfirali s još uvjerljivijih 4:1 nakon čega su riječki izgledi za europsko proljeće znatno umanjeni.

Momčad Matjaža Keka inače je bolje otvorila susret pa je Gorgon u 5. minuti zamalo pogodio vanjskim dijelom kopačke s nekih 17 metara udaljenosti. Nigerijac Acosty u 18. minuti ostavlja još jednu odličnu loptu za Gorgona koji precizno šutira, ali i vratar Pent odlično brani.

Nakon tih 20-ak uvodnih minuta bolje igre domaćina slijedilo je nekakvo zatišje na terenu, gosti su primirili utakmicu, ali i poveli u 42. minuti kada se mladi Dominik Prokop izvrsno “prošetao” kroz središnji dio riječke obrane i pogodio za 0:1.

Gosti su u 48. minuti imali veliku šansu da udvostruče prednost, međutim tom prilikom Prskalo izlazi kao pobjednik u dvoboju s Prokopom.

Kvržić u 60. minuti u priliku gura Domagoja Pavičića, a ovaj iz blizine zabija za 1:1 i erupciju oduševljenja među domaćim navijačima. Ipak, samo minutu kasnije velika pogreška Žute što Prokop kažnjava i svojim novim zgoditkom Austriu dovodi do nove prednosti.

I Pavičić je u 70. minuti zamalo stigao do svoga drugog gola, ali je Pentz izvrsno obranio. U 73. minuti Mišić udara Prokopa, a sudac ga isključuje, pa domaćini ostaju s čovjekom manje, a samo minutu kasnije primaju i treći gol. Holzhauser je ubacio, a Serbst glavom pogodio za 1:3.

Konačnih 1:4 nakon kontre u 82. minuti postavio je Monschein ušetavši se s loptom u gol.

Aek i Milan su igrali bez zgoditaka u drugoj utakmici ove skupine, pa nakon četiri kola vode Milanezi sa 8 bodova, Atenjani su drugi sa 6, Bečani treći sa 4, a Riječani četvrti sa 3 osvojena boda.

(www.jabuka.tv)

Zadnje dodano

  • Magazin
  • Zanimljivosti

Inspirativne čestitke za krizmu

Sveta potvrda ili krizma je važan sakrament u životu mladih katolika koji označava potvrdu njihove…

32 minute prije
  • Life
  • Zdravlje i prehrana

Načini na koji banane otapaju salo na trbuhu

Banane su nevjerojatno hranjivo voće koje je često zanemareno kad je riječ o gubitku masnoće.…

2 sata prije
  • Vijesti

Stanovništvo u BiH upozoreno na povećanu prijetnju online prijevara

Kako nas je sve više na internetu tako je i sve više prevaranata i prevarenih…

3 sata prije
  • Vijesti

EU zatražila od BiH da zaustavi stranačko zapošljavanje

Europska komisija je od BiH zatražila da se prestane s praksom stranačkog zapošljavanja u državnoj…

4 sata prije
  • Vijesti

Iz Mostara krenula biciklistička karavana prema Vukovaru

[gallery ids="682769,682775,682773,682772,682774,682771,682770"] Iz Mostara je u nedjelju za Vukovar krenula 12. po redu Biciklistička karavana…

4 sata prije
  • Business
  • Vijesti

FBiH bilježi povećanje proizvodnje i prodaje šumskih sortimenata

Ukupna proizvodnja šumskih sortimenata u Federaciji BiH u razdoblju siječanj-ožujak ove godine u odnosu na…

5 sati prije