Aplikacija HP za slanje gotovine u Hrvatsku, BiH, Srbiju i Crnu Goru

Financijski servisi koji se mogu koristiti izravno s pametnog telefona danas su postali sasvim uobičajeni, a tom se trendu pridružila i Hrvatska Pošta kroz aplikaciju PostCash.

U suštini je to moderna inačica poštanske uputnice temeljem koje se u poštanskim uredima može podizati gotovina, a bez obzira na to da postoji niz fintech servisa koji na različit način omogućuj slanje novca, PostCash može biti zanimljiv.

Čitavu je stvar zapravo prilično jednostavno koristiti, a nakon same instalacije aplikacije i verifikacije broja telefona i adrese e-pošte, potrebno je dodati i bankovnu karticu.

Nakon toga samo valja naznačiti kome se želi poslati novac, a prije nego što se transakcija provede, automatski će biti izračunata naknada. Ona može iznositi maksimalnih 295 kn za 7.200 kn koliko se može poslati u jednom danu (mjesečno se ne može poslati više od 70.000 kn po pojedinom korisniku kao pošiljatelju i naručitelju).

Ono što PostCash čini drukčijim od klasičnih fintech servisa, činjenica je da će primatelji podizati gotovinu u bilo kojem poštanskom uredu, ali će pri tome morati popuniti obrazac za primitak novca i predočiti valjani identifikacijski dokument te imati podatke o uputnici koje će dobiti od pošiljatelja.

Novac se može podići već u roku od 30 minuta te do 30 dana od datuma uplate, a ako se novac ne podigne, može biti vraćen pošiljatelju, prenosi Bug.hr.

Osim toga, PostCash se može koristiti u Hrvatskoj, ali i u BiH, Srbiji i Crnoj Gori, a prije nego što se ova usluga počne koristiti, uputno je pročitati uvjete korištenja te se informirati o naknadama za slanje novca u Hrvatskoj te za slanje novca međunarodnom poštanskom uputnicom.

(www.jabuka.tv)

Zadnje dodano

  • PR

Veliko reotvaranje Đak Sport radnje u Širokom Brijegu

Veliko reotvaranje Đak Sport radnje u Širokom Brijegu održat će se 22. svibnja 2024. godine.…

3 minute prije
  • Vijesti

180 godina od dolaska franjevaca u Hercegovinu

[gallery ids="687232,687230,687234,687237,687231,687236,687233,687235"] I ove godine je tradicionalno na Čerigaju kod Širokog Brijega nedjeljnom svetom misom…

22 minute prije
  • Vijesti

Mostar: Uklonjeni prometni znakovi i betonska bankina pred ulazom u bolnicu

Betonska bankina i prometni znakovi koji su se nalazili nasred ceste ispred ulaza u krug…

59 minuta prije
  • Vijesti

Plenković: Čast nam je raditi za Hrvatsku, podići ćemo prosječnu razvijenost

Hrvatski premijer Andrej Plenković istaknuo je u ponedjeljak, na početku prve sjednice hrvatske Vlade u…

1 sat prije
  • Vijesti

Galić: Cijenimo potporu Hrvatske na putu BiH ka EU i NATO

[gallery ids="687212,687210,687211"] Zamjenik ministra obrane BiH za politiku i planove Slaven Galić sastao se u…

1 sat prije
  • Crna kronika
  • Vijesti

Azerbajdžanac uhićen zbog krijumčarenja Turaka kod Posušja

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gorica u ponedjeljak su lišili slobode državljanina Azerbajdžana nakon što…

2 sata prije