Zahvaljujući Strukovnoj: Zgrada srednjih škola u Širokom Brijegu dobila videonadzor

Foto: Srednja strukovna škola Široki Brijeg
Foto: Srednja strukovna škola Široki Brijeg
Foto: Srednja strukovna škola Široki Brijeg
Foto: Srednja strukovna škola Široki Brijeg
Foto: Srednja strukovna škola Široki Brijeg
Zgrada Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole Široki Brijeg
Zgrada dvaju srednjih škola u Širokom Brijegu, zahvaljujući Srednjoj strukovnoj školi Široki Brijeg, dobila je sustav unutarnjeg i vanjskog videonadzora kao i poboljšanu internetsku mrežu.

Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2023. godinu financiralo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske Unije Republike Hrvatske.

Ravnateljica Srednje strukovne škole Široki Brijeg je na njihov javni poziv u travnju ove godine aplicirala projektom uvođenja videonadzora i rekonstrukcije internetske mreže u zgradi Srednje strukovne škole i Gimnazije fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu, za koji su odobrena sredstva od 13.700 eura s rokom realizacije projekta do kraja mjeseca studenoga.

Realizaciju ovog projekta financijski i organizacijski potpomogla je i Vlada Županije Zapadnohercegovačke pa ukupna vrijednost projekta s PDV-om iznosi 44.634 KM .

Zgrada srednje škole na Brijegu ovim projektom dobila je tehničke preduvjete za poboljšanje sigurnosnih, odgojnih i obrazovnih aspekata rada u obje srednjoškolske ustanove koje djeluju u Širokom Brijegu.

Foto: Srednja strukovna škola Široki Brijeg

Tehnička opremljenost školske zgrade s kvalitetnim pristupom internetu i sustavom unutarnjeg i vanjskog videonadzora je nužan preduvjet za suvremeno izvođenje odgojno obrazovne djelatnosti.

Izvođač radova, tvrtka ZIC d.o.o. iz Širokog Brijega, ujedno i donator dijela tehničke opreme, se na javnom natječaju obvezala na specifične uvjete rada u večernjim satima nakon završene nastave da bi se ispoštovali rokovi iz Ugovora o financiranju potpisanog s partnerima projekta ovog ljeta.

U okviru projekta nedavno je realizirano i kraće putovanje učenika i djelatnika škole u studijski posjet partneru projekta, Strukovnoj školi Gospić, kada su dvije škole imale priliku razmijeniti iskustva u cilju poboljšanja svojih kapaciteta za osuvremenjivanje nastavnog procesa.

Treba napomenuti da je Srednja strukovna škola Široki Brijeg ranije aplicirala i na sredstva Komisije EU za rekonstrukciju mokrih čvorova u školskoj zgradi. Realizacija ovog projekta očekuje se u sljedećem razdoblju, a ravnateljica Ljerka Naletilić se nada da će ovaj rekonstrukcijski zahvat biti uspješno završen do rujna 2024. i obilježavanja stogodišnjice polaganja kamena temeljca za školsku zgradu koja je postala jedan od simbola Grada Širokog Brijega.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

Zadnje dodano

  • Vijesti

Dr. Paladino: U Mostaru stvaramo vrhunski tim stručnjaka

''Smisao mog dolaska u Mostar je da stvorimo jezgru koja će ostati i biti tu,…

24 minute prije
  • Vijesti

AstraZeneca povlači cjepivo protiv covida, više nije odobreno za uporabu

AstraZeneca započela je povlačenje svog cjepiva protiv covida-19 diljem svijeta zbog "viška dostupnih ažuriranih cjepiva"…

34 minute prije
  • Business
  • Vijesti

Velika analiza zadovoljstva zaposlenika u BiH

Tvrtka Luppa, koja kompanijama nudi dubinsku analizu zadovoljstva i angažiranosti njihovih zaposlenih, svake godine objavljuje…

48 minuta prije
  • Banner
  • Business
  • Vijesti

Pepco pred otvaranjem u Ljubuškom, uskoro stiže i u Široki Brijeg

[gallery ids="684615,684616,684617,684619,684618"] Pepco će otvoriti vrata svoje poslovnice u Ljubuškom u četvrtak, 16. svibnja, neslužbeno…

58 minuta prije
  • Košarka
  • Sport

Široki u dobrom ritmu na Pecari dočekuje starog rivala

Košarkaši Širokog u srijedu, 8. svibnja od 19:00 sati na Pecari igraju protiv Bosne u…

2 sata prije
  • Banner
  • Vijesti

Široki Brijeg četvrti put ostaje bez struje

U petak, 10. svibnja, cijeli Široki Brijeg ponovno ostaje bez isporuke eletkrične energije i to…

2 sata prije