Vjerski televizijski kanal – Laudato televizija počinje emitirati program na Božić

Direktorica Laudato televizije (LTV) Ksenija Abramović u ponedjeljak je najavila da će ta obiteljska televizija s kršćanskim vrijednostima i vjerski televizijski kanal početi emitirati program za Božić u 18 sati, a sadržaj svakodnevnog programa do 23 sata bit će repriziran u dva navrata idućeg dana.

Direktorica Laudato televizije (LTV) Ksenija Abramović u ponedjeljak je najavila da će ta obiteljska televizija s kršćanskim vrijednostima i vjerski televizijski kanal početi emitirati program za Božić u 18 sati, a sadržaj svakodnevnog programa do 23 sata bit će repriziran u dva navrata idućeg dana.

Kako je istaknuto na predstavljanju, Laudato televizija je privatna inicijativa kojoj su osnivači udruga “Ime dobrote”, tvrtka Laudato d.o.o i direktorica televizije Ksenija Abramović koja je zahvalila na podršci hrvatskim biskupima i apostolskom nunciju Alessandru D”Erricu čije su preporuke LTV-u pomogle dobiti sredstva Američke biskupske konferencije i organizacije “Kirche in Not” za nabavu potrebne tehničke opreme.

“Laudato televizija je projekt angažiranih katolika laika željnih da Crkva u Hrvatskoj ima televizijski kanal koji će u svojim emisijama pratiti redoviti život Crkve koja je bogata mnogim stvarnostima i doprinosi svekolikom razvoju naše zemlje”, naglasila je Abramović dodajući i da smo takvim djelovanjem Katoličke crkve, između ostalog, odavno europska kulturna sredina značajnih dostignuća i ostvarenja, prenosi Hina.

“Prateći hod svog naroda, činila je to Crkva kroz stoljeća, a u novim i drugačijim okolnostima čini to i danas, želeći biti u službi općeg dobra cijelog društva”, istaknula je Abramović predstavljajući programski sadržaj LTV-a, obiteljske televizije s kršćanskim vrijednostima. Naglasila je i kako mediji imaju izrazito veliku ulogu na formiraju stavova pojedinaca , a da je osobita želja LTV-a doprijeti do mladih.

“Prevenirajući, koliko je to moguće, teža razočarenja ili skretanja mladih, nudimo emisije u kojima će mladi kreativno stvarati, promišljati i međusobno se ohrabrivati u svjetlu Božje riječi i nauka Crkve koji, sigurni smo, imaju odgovore na sva traženja, želje i potrebe čovjeka u ovo suvremeneno doba”, naglasila je Abramović.

Na predstavljanju programa LTV-a bilo je istaknuta uspješna suradnja s katoličkim televizijskim kućama poput EWTN-a i Centro Televisivo Vaticano te da im je institucija SIGNIS pomogla u posredovanju najave programa za koje ne trebaju plaćati autorska prava , a napomenuto je i da su uz pomoć sponzora neki sadržaji već i otkupljeni.

Uz preporuku za talijansku seriju “Don Matteo” koja će na LTV-u biti prikazivana od ponedjeljka do četvrtka, predstavljena je i vlastita produkcija Laudato televizije koja nudi vjerske emisije “Razlog nade”, “Minute za tebe” i “Katolički kalendar”.

Posebno su bile predstavljene emisije “Papa s nama” – prijenos audijencije pape Franje koju će uređivati Diana Tikvić, te emisija “Prosudba” o aktualnim društvenim političkim temama koju će voditi Danijela Dujmović Ojvan te gastroemisija “Božanstven tek”, sportska emisija “Dudo i prijatelji” i talk show “Božanstvena komedija” koje će voditi Marin Periša, Dubravko Šimenc i Rafael Dropulić Rafo.

Kako je bilo istaknuto, LTV ima dopuštenje Agencije za elektroničke medije (AEM) za emitiranje satelitom, kabelom i internetom na rok od deset godina.

Gledatelji u Hrvatskoj će LTV moći pratiti na MAXtv-u, kanalu 503 i Iskon TV-u, a preko operatera program će biti emitiran i u BiH. Istaknuto je i da je na Laudato televiziji sada stalno zaposleno 18 ljudi, a da u stvaranju programa sudjeluje 60 stručnih suradnika. Naglašeno je i da će se LTV i dalje financirati od donacija dobročinitelja, a naročito od Hrvata u dijaspori, ali i da je upućen zahtjev za dobivanje koncesije za specijalizirani kršćanski televizijski kanal u zemaljskoj mreži za digitalnu regiju Zagreba i okolice.

“Želja nam je ući u svaki dom u Hrvatskoj, ali idemo postupno jer nam to diktiraju financijske mogućnosti” zaključila je Abramović naglašavajući da Laudato televizija u sadržaju svog vjerskog televizijskog kanala želi biti “graditelj istine, ljepote i dobrote”.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.