U SKB Mostar primljena osoba pod sumnjom na zarazu koronavirusom, nalaz ipak negativan – Jabuka.tv

U SKB Mostar primljena osoba pod sumnjom na zarazu koronavirusom, nalaz ipak negativan

U SKB Mostar hospitalizirana je bila jedna osoba pod sumnjom na zarazu koronavirusom, ali su urađeni testovi bili negativni.

Obavještavam vas da je u Kliniku za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice primljena žena stara 80 godina iz Tomislavgrada koja je testirana na COVID-19 i nalaz je negativan, priopćili su iz Kriznog stožera HNŽ.

Ponovili su kako osobe s mjestom prebivališta u HNŽ, koje su se vratile iz epidemijom pogođenih zemalja, odnosno Kine, Italije, Južne Koreje i Irana, bez obzira na to imaju li simptome bolesti ili ne, trebaju telefonski javiti svom obiteljskom liječniku od kojega će dobiti daljnje upute.

Na osobit način istaknuto je kako osobe u samoizoliranju, koje su u radnom odnosu, bez poštivanja postupka dobivena od obiteljskog liječnika, neće moći ostvariti pravo na bolovanje.

Osobe koje nemaju prebivalište, a nalaze se u HNŽ te su se vratile iz epidemijom pogođenih zemalja, bez obzira na to imaju li simptome bolesti ili ne, trebaju se telefonski javiti Zavodu za javno zdravstvo HNŽ radi savjetovanja o daljnjem postupanju, te ostati u kućnom samoizoliranju. Od ponedjeljka do petka, tijekom radnog vremena, mogu se javiti na: 036/551-478. Izvan radnog vremena i vikendom mogu pozvati ili poslati SMS poruku na mobilne brojeve telefona: 061/713-741 i 061/327-281.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.