Trojica Hercegovaca kreću na ultimativni izazov Europom

Dvojica Širokobriježana Josip Mirko Kožul i Ivan Bošnjak te Gruđanin Blago Jurčić, u utorak, 21. svibnja kreću na avanturu života.

Oni su u ožujku 2020. godine pobijedili na državnom natjecanju Red Bull Can You Make It? i dobili priliku za predstavljanjem BiH i sudjelovanjem u ultimativnom izazovu, o čemu smo i tada pisali.

Video koji su snimili u Borku s čak 4.200 glasova publike je zaslužan za to. Not Fast, Just Furious, naziv je ekipe trojice Hercegovaca koja će se za pobjedu boriti s oko 200 ekipa iz 60 zemalja svijeta. 

Foto: Privatna arhiva

Naime, svaka ekipa ima tri člana, a cilj je za tjedan dana (28. svibnja) doći do Berlina iz europske destinacije u koju ih pošalju (Amsterdam, Barcelona, Budimpešta, Kopenhagen ili Milano) koristeći isključivo Red Bull limenke. Njihova polazna točka, zajedno s još 40 ekipa, bit će glavni grad Mađarske.

Natjecanje je bilo odgođeno radi korone i sada je ponovno aktivirano. Nas je zapala Budimpešta iz koje imamo sedam dana da dođemo do Berlina, pri tom obiđemo najmanje tri države odnosno checkpointa, i ispunimo najmanje pet izazova, kazao je za Jabuka.tv Josip Mirko Kožul.

Kao što smo već spomenuli, tijekom svog putovanja jedina valuta će im biti RB limenke koje će trampiti, a strogo je zabranjeno korištenje novca, kreditnih kartica, privatnih mobitela… Iz tog razloga će imati službeni mobitel.

Uzbuđeni smo, ali nismo još toliko napeti, govori nam Kožul pred sam polazak i dodaje kako će još “odvagati” na koju će stranu ići, ovisno o težini izazova, kako bi skupili što više bodova.

Krajnji cilj je odraditi što više raznovrsnijih avanturističkih izazova, biti što maštovitiji u kreiranju sadržaja koji će svakodnevno dijeliti, i naravno, pri tome se dobro zabaviti.

Foto: Privatna arhiva

Ono što im je jako bitno i što naglašavaju je podrška koju će imati od obitelji i prijatelja, a nadaju se također i od pratitelja preko društvenih mreža i profila na kojima će objavljivati svaki svoj korak.

Stoga, zapratite Josipa, Blagu i Ivana, te svojim porukama i reakcijama, dajte im vjetar u leđa u Red Bull Can You Make It? natjecanju koje zahtijeva ne samo hrabrost, nego i kreativnost, kao i sposobnost snalaženja.

Avantura života: Širokobriježani i Gruđanin pobjednici “Red Bull Can You Make It”

(www.jabuka.tv)