Tribina HRS-a u Širokom Brijegu: Imaju li Hrvati budućnost u (ovakvoj) BiH?

Hrvatska republikanska stranka organizira tribinu u Širokom Brijegu.

S obzirom na okolnosti koje se događaju danas u svijetu, nimalo daleko od nas, tema iz naslova s kojom HRS organizira seriju tribina po BiH dobiva itekako na važnosti. Je li moguć duhovni i egzistencijalni opstanak i budućnost Hrvata u BiH?

U subotu 12.3.2022. godine s početkom u 20 sati u kinu “Borak” u Širokom Brijegu, na javnoj tribini na ovu temu ćemo diskutirati s fra Mariom Knezovićem, Antom Prkačinom, Ivicom Barbarićem i Slavenom Ragužem.

Želimo potaknuti javnost na razmišljanje o viziji i političkom opstanku Hrvata u BiH. Jednako tako, želimo stvoriti konsenzus o tome u Saboru Republike Hrvatske. Svjedoci smo kako su vladajuće strukture s obje strane granice više zaokupljene bavljenjem samima sobom, kako je politika RH prema Hrvatima u BiH postala politika dviju sestrinskih stranaka.

Budući da Hrvati u BiH jednostavno moraju imati podršku Hrvatske u rješavanju ustavne neravnopravnosti u BiH, HRS je na sebe preuzeo misiju stvaranja konsenzusa oko hrvatskog pitanja u BiH unutar nacionalno osviještenih oporbenih stranaka u Saboru RH.

No, da bi do toga došlo, u diskusiju se mora uključiti što širi dio javnosti. S toga, pozivamo sve zainteresirane da svojom nazočnošću sudjeluju na ovoj tribini, gdje će biti moguće i postavljati pitanja gostima sugovornicima, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

  • Valja čuti ove ljude. Jedini su koji se usude suprostaviti jednoumlju i komunistickoj pariji “Dobročinitelja”. Mislim da ovo nije tribina samo HRSa već onog što u svima nama leži ali moramo šutjeti jer nam prijeti otkaz ili gubitak nekih prava. Pozdrav našem fratru, on je van politike te on je svakako jedan od onih koji nam otvara oči i svojim govorima uspjeva stati na rep političarima.

    • Nisam hdzeovac da kažem odma al ovi hrs mi se zgadio kad nisu došlu na zasjedanje HNSa svi došli oni neće i neku pamet prosipaju pa tako nebi trebo niko njima doći na tu tribinu

      • Za Pošteno
        Šta će na hns kad je to zločinačka organizacija koja je uništila Soko i Aluminij, gigantske firme u Mostaru. HNS nema nikakve razlike od CKSKJU jer su jednako ugrozili prava gradjana, čak su u mnogim segmentima i gori od svojih očeva i deda iz saveza komunista!

    • Kad su postojali Lijanovici govorili ste i pisali kako se jedini oni suprostave HDZu, jednoumlju itd
      Kad je bio jak HSP pisali ste kako se oni jedini suprostave HDZu
      Kad je bila jaka 90tka pisali ste kako se oni jedini suprostave HDZu, to su bumtovnici itd
      Sad su svi drugi propali, red je na HRS, pa ce onda opet netko itd.
      Da bi bili ravni HDZu trebaju privlaciti ljude u stranku a ovaj jad od HRSa jedva sastavi listu, prosjek im 3 covjeka na listi.
      U Sirokom ih vodi propali Ravic koji se 10 godina natjece, uspio dobiti jedva mandat na izborima kada je izlaznost bila skoro pa nikakva.
      I ovaj mali Story politicar Hrkac sa svojim smijesnim objavama od korone, Izbornog do Ukrajine… Smijesan tip. Mali zavrsi faks prvo. Nije politika za balavce koja god stranka bili

    • Podrska rijetkima koja pokusavaju nesto kontra velikom vođi i moru uhljeba i parazita koje je okruzio oko sebe da laju i reze na svakoga ko je protiv

  • Ispred stranaćkog ćlanstva pozivamo svekolikoga hrvatskog ćovjeka, narod i ćovjećanstvo, nazoćiti tribini i egzistencijalno i duhovno. Ćlanstvu paće preporućamo obaviti naš redovit ispit svijesti netom prije predmetnoga egzistiranja koje će se održati u subotu, dne 12.03. u 20 ćasova. S nedjelje je već u pripravi redovito priopćenje i oćitovanje pućanstvu vezano uz predmetnu tematiku u on-line formatu, a nije iskljućen ni real-time performans, da li pogranićni, urbani ili brdski.

  • Hrsovci su pravi udbasi....navuci ce jadne ljude da laju na hdz, a sve ce snimit tko sto govori...ko u stara vremena

  • Moj fra Mario
    Prije nego što dođeš na taj dernek upitaj Raguža šta mu bi pa se u Mostaru priklonio Čoviću a sad bi kao sam nešto pokušao. Opet će on ako zatreba biti prilivoda dat će svoje glasove za interes. Sve mu je džaba pao je na ispitu na izborima u Mostaru. Još do sada nije dao objašnjenje svojim biračima zašto ih je prevario.

    • Republićka stranka_referent za epistemologiju i javni snošaj, odjeljenja za istinsku multietnićnost, apstinenciju i ekologiju says:

      Mi držimo da su razlozi tome upravo urbanistićke prirode.

Zadnje dodano

  • Ostalo
  • Sport

Grude preko Čapljine izborile finale Prvenstva Herceg-Bosne

[gallery ids="682859,682856,682858,682857"] Košarkaši Gruda su u nedjelju slavili u odlučujućoj utakmici protiv Čapljine za finale…

3 sata prije
  • Nogomet
  • Sport

Lokomotiva nanijela Rijeci bolan poraz, Dinamo na vrhu

U posljednjem susretu 32. kola HNL-a nogometaši Lokomotive su kao domaćini u Kranjčevićevoj ulici svladali…

3 sata prije
  • Magazin
  • Zanimljivosti

Ovo su najopasnije zemlje za posjetiti u 2024. godini

Južni Sudan, Libija i Afganistan su najopasnije zemlje na svijetu za posjetiti 2024. godine, pokazali…

7 sati prije
  • Magazin
  • Zanimljivosti

Ovaj predmet postigao je najveću cijenu u povijesti aukcija stvari s Titanica

Zlatni džepni sat pronađen na tijelu najbogatijeg čovjeka na Titanicu prodan je američkom kolekcionaru za…

8 sati prije
  • Nogomet
  • Sport

Joško Gvardiol golom poveo City do pobjede

Hrvatski nogometni reprezentativac Joško Gvardiol bio je strijelac prvog gola za Manchester City u 2-0…

9 sati prije
  • Vijesti

Polupansion u Neumu oko 700 KM, a u Makarskoj više od 1.000 KM

Era jeftinog ljetovanja već odavno je gotova. Za veliki dio bh. građana odlazak na more…

9 sati prije