Svečanom sjednicom obilježen Dan općine Grude

Danas je svečanom sjednicom Općinskog vijeća Grude obilježen Dan općine. Prije same sjednice u kinodvorani Grude, u parku kod Spomenika poginulim braniteljima, položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Svečana sjednica započela je himnom Lijepa naša u izvedbi članova Osnovne glazbene škole Grude i minutom šutnje poginulim hrvatskim braniteljima, hrabrim vitezovima koji su svoje živote ugradili u temelje hrvatske slobode, kao i za preminule načelnike općine Grude.

Brojni gosti iz političkog, društvenog i kulturnog života prisustvovali su svečanoj sjednici općine Grude. Marinko Čavara, Predsjednik Federacije BiH, Josip Martić, ministar prostornog uređenja FBiH, Bariša Čolak, zastupnik Doma naroda PS BiH, Tomislav Martinović, predsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH, Predrag Kožul, zastupnik u Zastupničkom Domu PS BiH, zatim načelnici susjednih općina i gradova, općina iz RH, izaslanstvo splitsko-dalmatinske županije i mnogi drugi.

Prigodnim govorom i pozdravima svečanu sjednicu OV Grude otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Draženko Vranješ. Vranješ je istaknuo kako je održano dvadesetpet sjednica OV u ovom sazivu, a gotovo sve točke dnevnog reda bile su jednoglasvno usvojene. Ovim putem zahvalio je svim članovima vijeća na suradnji.

Načelnik Ljubo Grizelj na početku svog govora pozdravio je sve nazočne i čestitao svim žiteljima općine Grude ovaj dan. Grizelj je prikazao ono što je u općini Grude urađeno u godini koja je iza nas, ali nešto više i o planovima općinskog vodstva u razdbolju koje tek dolazi.

S nekoliko prigodnih riječi svim nazočnima obratio se i Mladen Mišurić – Ramljak, načelnik općine Kiseljak, koji je čestitao Dan općine Grude, Dan ŽZH i Dan Herceg Bosne, pišu Grude-online.

Na koncu svečanosti, načelnik Grizelj i predsjednik OV Vranješ dodijelili su javno priznanje, nagradu Općine Grude za 2019. godinu, HNK Grude, te Radio Grude.

(www.jabuka.tv)

Zadnje dodano

  • Vijesti

Kada vidite ove cifre, shvatit ćete zašto se političari bore za ulazak u EU parlament

Ovog tjedna započela je kampanja za europarlamentarne izbore koji se održavaju od 7. do 9.…

2 sata prije
  • Nogomet
  • Sport

Skender: Na Borac idemo s najboljim mogućim opcijama

Novi okršaj s banjalučkim Borcem, ovaj put u sklopu 29. kola Premijer lige BiH, Široki…

2 sata prije
  • Nogomet
  • Sport

Željezničar preokretom do pobjede nad GOŠK-om

[gallery ids="682719,682720,682721,682722,682723,682724"] FK Željezničar porazio je NK GOŠK 2:1 u susretu 29. kola Premijer lige…

3 sata prije
  • Ostalo
  • Sport

Ivanišević otkrio tko mu je broj jedan u svijetu tenisa

U razgovoru za Dnevnik Nove TV legendarni Goran Ivanišević komentirao je nedavni prekid suradnje s…

3 sata prije
  • Nogomet
  • Sport

Sloga svladala Zvijezdu koja je dvaput “pocrvenjela”

Nogometaši Sloge svladali su ekipu Zvijezde 09 rezultatom 2:0 u susretu 29. kola Premijer lige…

4 sata prije
  • Business
  • Vijesti

Europska država uvodi šestodnevni radni tjedan

U Grčkoj se u srpnju uvodi šestodnevni radni tjedan. Kako navode lokalni mediji, ova obveza…

4 sata prije