Što se događa s vašim organizmom kada pojedete kokice? – Jabuka.tv

Što se događa s vašim organizmom kada pojedete kokice?

Ne postoji bolja kombinacija od kokica i dobrog filma, ali što se točno događa s vašim tijelom kad jedete kokice? Pa, prvo što treba znati je da učinci kokica u potpunosti ovise o načinu na koji ih napravite.

Ako kupujete kokice u kinu koje su utopljene u maslacu i soli, ne činite sebi baš dobro. Slično tome, ako kod kuće pečete kokice u mikrovalnoj pećnici one su pune konzervansa i nepoznatih sastojaka.

Najzdravija opcija je pečenje na vrućem zraku. Tako možete pratiti što točno ide u kokice, ali količinu soli koju ćete dodati. Pripremanje kokica na ovaj način dovest će do mnogih zdravstvenih blagodati.

Dakle, ako volite jesti kokice, evo dobrobiti koje donose vašem organizmu:

Snižavanje rizika od srčanih bolesti i dijabetesa

Kokice spadaju u cjelovitu hranu jer se radi o cjelovitim zrnima kukuruza. Prema Američkom udruženju za srce, cjelovite žitarice, posebno one s puno vlakana, poput kokica, povezane su sa smanjenim rizikom od srčanih bolesti i dijabetesa. Samo pripazite da nakon što vaše kokice iskoče u zraku, da ne pretjerate sa začinima – ključno je lagano začiniti.

Kokice iz kina povećavaju rizik od hipertenzije

Ako još uvijek mislite da kokice iz kina nisu tako loše, varate se. Glavni razlog je natrij. U samo jednoj porciji kokica iz kina mogli biste unijeti do 2.650 miligrama natrija – to je više nego što FDA preporučuje da biste trebali unijeti tijekom cijelog dana. S tom količinom natrija mogli biste se izlagati ozbiljnom riziku od hipertenzije i moždanog udara, pa sljedeći put kad posjetite kino, svakako ponesite svoje grickalice, prenosi N1.

Poboljšanje cirkulacije

Kad razmišljate o kokicama, vjerojatno ih ne smatrate izvrsnim izvorom antioksidansa, poput mnogih voća i povrća. Ali one to jesu. Kokice su bogate antioksidansima polifenolima, koji su izravno povezani s poboljšanjem cirkulacije krvi. A s obzirom na neizmjerne blagodati jačanja cirkulacije krvi u svim vašim vitalnim organima, ovo je definitivno velika stvar.

Mogu pomoći pri mršavljenju

Možda ste čuli da bi jedenje kokica moglo biti dobra strategija mršavljenja, a ako se i dalje držite kokica pečenih na vrućem zraku to može biti slučaj. S obzirom na to da prirodno imaju malo kalorija, a dalje vas uspijevaju održati sitima zahvaljujući vlaknima, definitivno se mogu smatrati podcijenjenim međuobrokom za mršavljenje. Još jednom, ključ je u ne pretjerivanju sa začinima, prstohvat soli i papra vjerojatno je dosta.

Pomažu s probavom

Vratimo se na trenutak na one antioksidanse, polifenole. Kombinacija tog antioksidansa s visokim udjelom vlakana u kokicama čini ih jako korisnima kada je u pitanju zdravlje probavnog sustava. To je definitivno razlog da se odlučite za ovaj međuobrok umjesto za nešto drugo poput čipsa ili pereca ako tražite slanu grickalicu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.