Skupština Elektroprivrede HZ HB usvojila trogodišnji plan poslovanja

U sjedištu poduzeća u Mostaru 5. prosinca 2014. godine održana je 23. redovita sjednica Skupštine JP Elektroprivreda HZ HB dd Mostar na kojoj je usvojen trogodišnji plan poslovanja poduzeća za razdoblje 2014. – 2016. godine.

Prihvaćenim Planom poslovanja kojega je prezentirala Ivana Bunoza izvršna direktorica za ekonomske poslove Elektroprivrede HZ HB, pored ostaloga, predviđeno je pozitivno poslovanje Društva u navedenom trogodišnjem razdoblju.

Tako je prema elektroenergetskoj bilanci planirana proizvodnja električne energije u sljedećim količinama: za 2014.godinu 1680 GWh, a za 2015. i 2016. godinu po 1650 GWh električne energije.

Naplata potraživanja za isporučenu električnu energiju kao jedan od važnih čimbenika financijske stabilnosti poslovanja Društva za trogodišnje razdoblje 2014.-2016. godine očekuje se u postotku od 97 % od ukupno fakturirane električne energije.

Osim elektroenergetske bilance, plana fakturiranja i naplate električne energije, financijskog plana, ovaj trogodišnji plan poslovanja sadrži i plan uposlenika, investicijskih ulaganja, plan otplate kredita i druge stavke koje prema zakonskim važećim propisima i svim međunarodnim standardima sačinjavaju gospodarski plan Društva kao što je Elektroprivreda HZ HB.

Usvajanje trogodišnjega plana poslovanja Elektroprivrede HZ HB podržalo je 100 % nazočnih dioničara Društva.

Kako je bilo i predviđeno dnevnim redom, Skupština je donijela i odluku o razrješenju dužnosti dva člana Nadzornoga odbora Elektroprivrede HZ HB zbog isteka razdoblja na koji su imenovani, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar.

(www.jabuka.tv)

Zadnje dodano

  • Life
  • Zdravlje i prehrana

Ovo je najgora hrana za bebe

Obroci koji su napravljeni za bebe moraju biti zdravi i prikladni. Pojedina hrana za bebe…

5 minuta prije
  • Magazin
  • Zanimljivosti

Međunarodni dan vatrogasaca: U Mostaru otkriven kip svetog Florijana

[gallery ids="683187,683185,683186,683184,683188"] Profesionalna vatrogasna postrojba Mostar obilježila je u utorak Međunarodni dan vatrogasaca i proslavila…

47 minuta prije
  • PR

Prijavite se na plaćenu ljetnu praksu u Violeti

Najbolja prilika za ljetnu studentsku praksu je u Violeti! Violeta Summership praksom studentima omogućuje stjecanje…

50 minuta prije
  • Vijesti

Kraljević: Pročistač kasni zbog komplicirane političke situacije u FBiH

Na 35. sjednici Gradskog vijeća Širokog Brijegu održanoj u srijedu u Gradskoj vijećnici bilo je…

1 sat prije
  • Vijesti

Počinje isplata uvećanih mirovina i razlika za prva tri mjeseca

U skladu sa Zakonom o MIO/PIO, isplata mirovina za mjesec travanj počinje u subotu, 4.…

2 sata prije
  • Vijesti

Jelka Miličević ima novi posao

Jelka Miličević, bivša federalna ministrica financija imenovana je zamjenicom direktora Agencije za bankarstvo Federacije BiH.…

2 sata prije