Široki porazom od Zrinjskog izjednačio najgori niz bez pobjede

Nogometaši Širokoga Brijega izgubili su 0:2 od Zrinjskog u 74. hercegovačkom derbiju 17. kola Premijer lige BiH igranom u nedjelju na katastrofalnom terenu stadiona Mokri Dolac u Posušju.

Široki je pod vodstvom trenera Marijana Budimira izjednačio najgori niz u prvenstvu otkad se igra zajednička Premijer liga BiH odnosno imaju osam utakmica u nizu bez pobjede. U osam posljednjih susreta upisali su pet poraza i tri remija te trenutačno zauzimaju šesto mjesto s 22 boda i gol razlikom 16:19.

Posljednji put pobjedu su upisali protiv Igmana (2:0) na Pecari 8. listopada.

Nakon toga su slijedila dva uzastopna poraza od Sloge (1:0) i Borca (1:0) te remi protiv Posušja (1:1). Uslijedio je poraz od Zrinjskog (3:1), remiji protiv Veleža (2:2) i GOŠK-a (0:0), poraz od Tuzle City (2:0) te ovaj od Zrinjskog (2:0).

Najduži niz bez pobjede, otkad se igra zajednička Premijer lige BiH, Široki Brijeg je imao u sezoni 2016./2017. kada nije uspio slaviti u osam uzastopnih utakmica odnosno osam posljednjih u spomenutoj sezoni.

U nedjeljnom derbiju Široki Brijeg je bolje otvorio utakmicu te je Chinedu imao veliku priliku u 7. minuti kada je prošao Jakovljevića i Ćorluku, no njegov udarac odlično je obranio vratar mostarske momčadi Marko Marić.

Katastrofalan travnjak spriječio je nogometaše da pokažu nešto bolju igru, a Zrinjski je prvu priliku imao u 18. minuti kada je Čanađija pucao s nekih 20-ak metara.

U 33. minuti Zrinjski je poveo 1:0 preko Antonija Ivančića nakon sumnjive situacije. Bilbija je ubacio loptu s lijeve strane, u svom petercu uhvatio ju je vratar Tomislav Adolf Tomić, no lopta mu je ispala te mu je u petercu zasmetao napadač Sabljić što je iskoristio Ivančić i ugurao loptu u mrežu.

Tražili su Širokobriježani prekršaj nad vratarom, no sudac Darko Gedžić nije se oglašavao.

Do kraja poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, a teren za igru bio je sve lošiji i lošiji.

Mostarci su udvostručili prednost u 57. minuti preko Nemanje Bilbije. Čanađija je ubacio, Sabljić je loptu prebacio glavom, a onda se Bilbija oslobodio svog čuvara i pogodio za 2:0.

Trener domaćih u igru je uveo dvojicu napadača – Plazonju i Lukića koji zajedno s Chineduom nisu uspjeli zatresti mrežu Mostaraca te su Širokobriježani tako treću utakmicu uzastopno ostali bez postignutog pogotka.

Malo uzbuđenja vidjeli smo u samoj završnici susreta. U 88. minuti tražili su igrači Širokoga jedanaesterac zbog Radićevog igranja rukom, no Gedžić opet nije ništa dosudio.

U 90. minuti mogli su ”Plemići” do trećeg pogotka. Sabljić je prevario istrčalog vratara Tomića, no nije uspio pogoditi prazan gol sa 16 metara s desne strane.

U 18. kolu, posljednjem uoči zimske stanke, Široki Brijeg će gostovati posljednjeplasiranoj Zvijezdi dok će Zrinjski u Mostaru igrati protiv Sarajeva.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

Zadnje dodano

  • Vijesti

Vučić: I mi ćemo tražiti rezoluciju o Jasenovcu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak da će zbog donošenja rezolucije o genocidu…

20 minuta prije
  • Business
  • Vijesti

Gradske tržnice u ŽZH zapuštene, Posušje svijetao primjer

[gallery ids="686701,686699,686700,686703,686704,686705,686706,686707,686708"] Tržnice su nekada vrvjele kupcima koji bi dolazili kako bi se osigurali domaćim…

54 minute prije
  • Vijesti

BiH: U ovim će općinama biti uvedeni skeneri za lokalne izbore

Središnje izborno povjerenstvo (SIP BiH) Bosne i Hercegovine usvojilo je na današnjoj sjednici odluku o…

2 sata prije
  • Auto-Moto

Mostarska ulica bit će zatvorena u subotu zbog asfaltiranja

Promet u Ulici kralja Petra Krešimira IV u Mostaru, od stadiona do ulice dr. Petra…

2 sata prije
  • Life
  • Obitelj

Ljubuški: Objavljen program proslave blagdana sv. Ante Padovanskog

Devetnica sv. Anti Padovanskom na Humcu kreće 4. lipnja i traje do 13. lipnja, odnosno…

3 sata prije
  • Vijesti

ŽZH sa 160.000 KM pomogla obnovi Gimnazije u Ljubuškom

Gradonačelnik Vedran Markotić i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke Zvonimir Širić…

3 sata prije