Široki Brijeg proglasio stanje prirodne ili druge nesreće

Grad Široki Brijeg proglasio je u srijedu ujutro stanje prirodne ili druge nesreće zbog požara na zgradi Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole, potvrđeno je za portal Jabuka.tv.

Jutros je zasjedao Gradski stožer civilne zaštite koji je predložio gradonačelniku da donese Odluku o proglašenju stanja prirodne ili druge nesreće. Gradonačelnik je usvojio naš prijedlog i donio spomenutu odluku, izjavili su za portal Jabuka.tv iz Stožera civilne zaštite Grada Širokoga Brijega.

Slijedi procjena štete nakon čega će zasjedati Gradsko vijeće.

Gradonačelnik je poslao Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta da procijeni stanje štete na zgradi Gimnazije. Nakon što se izvrši procjena, spomenuto povjerenstvo uradit će elaborat koji će biti poslan na usvajanje Gradskom vijeću. Nakon što ga Gradsko vijeće usvoji, Grad Široki Brijeg poslat će zahtjev za traženje pomoći višim razinama vlasti, objasnili su za portal Jabuka.tv iz Stožera civilne zaštite Grada Širokoga Brijega.

Sljedeća instanca je Stožer civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke koji će isti zahtjev proslijediti Federalnom stožeru civilne zaštite koji onda može odobriti financijska sredstva za obnovu zgrade Gimnazije.

Podsjećamo, zgrada Gimnazije oštećena je u požaru koji je izbio u ponedjeljak navečer, a učenici srednjih škola nastavu će do daljnjega pohađati u Prvoj i Drugoj osnovnoj školi u Širokom Brijegu.

Nastala je velika materijalna šteta, dok ozlijeđenih na svu sreću nije bilo. Podsjećamo, zgrada Gimnazije posljednji put je obnovljena prije više od 30 godina, a upravo ove godine obilježava se 100 godina od polaganja kamena temeljca.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

  • Pa jel rekao Gradonačelnik u ponedjeljak-utorak da ima novca za popravak…. Zašto sad pusta zasjedanja nego uzmi lopatu i to sanirati u najkraćem roku pa ako dobijes šta dobijes. Do kada će kod nas biti idiota na vlasti …vjerojatno dok “mi idioti” glasamo za ovakve

  • Ma jadni li ste živoga ti klaka.Haaahaaaaa Sejdo daj pomagaj tako ti svega.Pa ovo nema ni u crtanom filmu.Izbio požar na jednoj građevini, kući, štali,pa taman i na mojoj dragoj zgradi gimnazije i da se odmah proglasi stanje prirodne nesreće.
    Šta ako je netko potpalio,činjenjem ili ne činjenjem , namjerno ili ne namjerno jeli i onda " prirodna i druga nesreća"?
    Gospodo postali ste kao i oni gore od kojih ćete prositi za Gimnaziju a to je samo da je džabane tj.sadake, kako oni kažu.
    Ako najjači grad u Hercegovini po razvijenosti kako se naš gradonačelnik voli pohvaliti mora prositi tako sitan novac da obnovi to što je nagorilo, onda smo mi za k...c. i nemoj više nikad reći da si najrazvijeniji , da imaš 9 tisuća zaposlenih itd.
    ZBOGOM.

    • Za 13:52
      A jesi pismenu p.m.?
      Pročitaj šta si napisao kao da si iz Valjevo."Grad će najviše financira a ostali ko pomogne"
      Haahaaaa !

  • Ako nismo u stanju ovo popravit i dovest u red, e onda ne znam....
    A novca ima za kojekakve budalaštine koje baš i nisu od vitalnog značaja za ovaj kraj , a ova gimnazija je nešto što svi mi trebamo cijenit i poštovat.

  • postali smo prosjaci..a među najrazvijenijim gradovima u fbih.. isprsi se gradonacelnice kad si tako bogat.

Zadnje dodano

  • Vijesti

Dijelovi Širokog Brijega i Ljubuškog ostaju bez struje

Najavljena su isključenja električne energije za petak, 17. svibnja u Širokom Brijegu i Ljubuškom. Kako…

14 minuta prije
  • PR

Prijavite se na plaćenu ljetnu praksu u Violeti

Najbolja prilika za ljetnu studentsku praksu je u Violeti! Violeta Summership praksom studentima omogućuje stjecanje…

51 minuta prije
  • Business
  • Vijesti

Kako potaknuti potrošače da kupuju domaće proizvode?

U Mostaru je u utorak održan Znanstveno-stručni panel povodom predstavljanje knjige "Potrošački etnocentrizam u teoriji…

1 sat prije
  • Vijesti

Ministar Delić: Korak smo bliže početku isplate jednokratne podrške za novorođenčad

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić istaknuo je da Uredba o isplati novčane…

1 sat prije
  • Nogomet
  • Sport

City slavio kod Spursa, Realova petarda Alavesu

Nogometaši Manchester Cityja napravili su ogroman korak prema obrani naslova prvaka Engleske, kada su u…

2 sata prije
  • Ostalo
  • Sport

Hercegovina ide po pobjedu u Sarajevo

Ekipa Hercegovine u srijedu, 15. svibnja protiv Sarajeva u maloj dvorani Skenderija igra prvu utakmicu…

2 sata prije