Široki Brijeg: Policija istražuje slučaj brutalnog premlaćivanja maloljetnika

U noći s 8. na 9. listopad 2016. godine oko 1.30 sati u širokobriješkom naselju Zavoznik teško je pretučen maloljetni M.S. koji je bio na privatnoj rođendanskoj zabavi.

Prema neslužbenim informacijama koje tjednima kruže u gradu, maloljetnika je brutalno pretukla skupina mladića, a potom ga je ostavila u polusvjesnom stanju na igralištu te je na njega oborila malonogometni gol kako bi izgledalo da je mladić na taj način stradao.

Kako piše portal SirokiBrijeg.info, dolaskom u SKB Mostar maloljetnom M.S. ustanovljene su višestruke ozljede: težak potres mozga, lom jagodične kosti, lom vilice na dvama mjestima, puknuće nosne sluznice, lom nosne kosti, dva oštećena i jedan polomljen zub, modrice po licu i očima te dvije masnice s obiju strana vrata.

Iz MUP-a ŽZH za portal Jabuka.tv potvrđeno je da je PU Široki Brijeg 9. listopada u 1.50 sati, putem telefona, zaprimila prijavu da je jedna osoba zbog tjelesnih ozljeda zatražila liječničku pomoć u Domu zdravlja Široki Brijeg.

“Postupajući po prijavi policijski službenici su otišli u Dom zdravlja gdje su utvrdili identitet ozljeđene osobe – riječ je o 17-godišnjoj muškoj osobi s područja Širokog Brijega koja je zatražila liječničku pomoć zbog tjelesnih ozljeda neutvrđenoga stupnja, koje je zadobila na neutvrđeni način, i zbog kojih je iz Doma zdravlja Široki Brijeg upućena na CUM Mostar”, navode iz MUP-a ŽZH.

“O tim saznanjima smo obavijestili dežurnog županijskog tužitelja, i u suradnji sa Županijskim tužiteljstvom policijski službenici su poduzeli veći broj mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja okolnosti pod kojima je 17-godišnjak zadobio tjelesne ozljede.

U tom cilju policijski službenici su obavili veći broj obavijesnih razgovora, od nadležne zdravstvene ustanove je zatraženo da uzme uzorak krvi ozljeđenoga 17-godišnjaka te isti pošalje na analizu, a zatraženi su i nalaz i mišljenje vještaka medicinske struke o okolnostima nastanka tjelesnih ozljeda kod ozljeđenog 17-godišnjaka,” pojašnjavaju iz MUP-a ŽZH.

“Predmet je još uvijek u radu, i u interesu istrage ne možemo iznositi više detalja. Po kompletiranju predmeta isti će biti upućen Županijskom tužiteljstvu,” izjavili su iz MUP-a ŽZH za portal Jabuka.tv.

maloljetnik_pretucen_sb

O slučaju su progovorili u javnosti i roditelji stradaloga maloljetnika:

“Stupili smo u kontakt s nekim dečkima i curama koji su bili na tom rođendanu. Bile su tu svakakve priče kao da je pao preko zida koji se u blizini nalazi, kako je gol pao na njega, kako je pretučen. On je vrhunski sportaš. Karate trenira već 11 godina, osvajač je brojnih medalja na natjecanjima diljem Europe. Nije sklon ekscesima, niti problematičan, a sigurno bi se znao obraniti da je bio napadnut, na njegovim šakama nisu bile nikakve naznake ni ožiljci koji bi upućivali na takvo nešto. Nogometni gol da je pao na njega sigurno nebi ostavio brojne modrice po cijeloj glavi (usta, nos, oči, vrat). Težak potres mozga. Cijelo vrijeme je u nesvjesnom stanju spominjao samo šake, šake, šake…” izjavili su roditelji pretučenoga mladića za portal SirokiBrijeg.info.

Isti portal navodi kako su roditelji maloljetnoga M.S. angažirali odvjetnika te pozivaju sve one koji znaju bilo kakve informacije o ovom slučaju da se jave na mail: [email protected].

Ovakvo brutalno premlaćivanje i podmuklo kukavičko poklapanje stradaloga onesviještenoga mladića nogometnim golom najoštrije osuđujemo, a s obzirom na ozljede i način na koji je ostavljen, slučaj više graniči s pokušajem ubojstva nego li “klasičnim” premlaćivanjem i nanošenjem teških tjelesnih ozljeda.

(www.jabuka.tv)