Široki Brijeg: Mališani Dječjeg vrtića Mali hrast uživali u “Basnama” Mire Naletilića

U Dječjem vrtiću Mali hrast na Privalju u Širokom Brijegu održana je promocija nove knjige širokobriješkog pisca Mire Naletilića “Basne”.

Dječji vrtić Mali hrast je vrtić u prirodi koji nema TV te njeguje čitanje djeci od malih nogu. U ovom vrtiću djeca veći dio svoga vremena provode na zraku u raznim aktivnostima i avanturama u šumi i sukladno tome održana je i promocija ove knjige.

U ugodnoj i zabavnoj atmosferi, znatiželjna djeca u društvu svojih teta iz vrtića rado su slušala basne svoga današnjeg gosta i odgovarala na njegova pitanja.

Smatram da ova pandemija koronavirusa kojoj svjedočimo nipošto ne smije zaustaviti život, naravno moramo ostati svi odgovorni, ali valja nam i nastaviti život dalje. Književnost je jedan od načina na koji možemo pridobiti ovu mladost da se makne od ekrana na kojima znamo i mi odrasli, ali i oni mladi provoditi previše vremena. Ova moja knjiga nastala je tijekom proljetnog razdoblja kad smo se svi pomalo vratili u svoja četiri zida. Moja kći Iva koja je i ilustratorica ove knjige, i ja smo kreativno iskoristili vrijeme i evo knjiga “Basne” je tu, kazao je Miro Naletilić za portal Jabuka.tv.

Miro Naletilić je kroz interaktivan pristup promovirao svoju knjigu pred djecom Dječjeg vrtića Mali hrast

Naletiliću je ovo treća izdanja knjiga, a kazao je kako njegova kći ima još i više slikovnica te da  je radila je i neke svoje ilustracije za književne klasike poput “Aske i vuka”, “Malog princa”, a jednu knjigu koju je s ponosom istaknuo je knjiga za potrebe Udruge fra Mladen Hrkać, koja je sada u njihovom vlasništvu i jako se svidjela štićenicima ove udruge.

Presretan je i zbog današnje publike  s kojom je kroz interaktivno druženje promovirao svoju novu knjigu.

Publika na promociji knjige mi je bila stvarno predivna, za njih se sve radi, a ništa ne bi imalo smisla kada se djeca kao najiskrenija publika ne bi knjizi obradovala. Čini mi se da je knjiga imala lijep odijek kod njih, tako da sam presretan zbog toga, zaključio je Naletilić.

Mališani su znatiželjno pratili basne svog današnjeg gosta

Dodajmo i kako nam je ravnateljica Dječjeg vrtića Mali hrast Danijela Mikulić otkrila da će ovaj vrtić u idućih nekoliko mjeseci dobiti i novi objekt u kojemu će djeca još kvalitetnije moći provoditi svoje vrijeme.

Dječji vrtić “Mali hrast” promovira provođenje vremena na svježem zraku u prirodi

A kako je proteklo današnje druženje mališana u vrtiću Mali hrast pogledajte u našoj fotogaleriji.

(www.jabuka.tv)