Široki Brijeg: Kino Borak pretijesno za seminar Mije Barade

Mijo Barada, poznati hrvatski karizmatik, u četvrtak je u širokobriješkom kinu Borak održao duhovni seminar koji je izazvao veliki interes javnosti te je kino Borak bilo ispunjeno do posljednjega mjesta.

Seminar je započeo u 19 sati, a Mijo Barada započeo ga je zajedničkom molitvom sa svima nazočnima.

Ja sam obiteljski čovjek, otac četvero djece i jedan sam od najvećih proizvođača agruma u Hrvatskoj, rekao je na početku seminara ovaj karizmatik.

Tijekom seminara Mijo Barada progovorio je i o svojim svjedočanstvima koja su ispisana u njegovoj knjizi Tri koraka vjere, u kojoj opisuje trenutke trnovitoga i čudesnoga puta s Isusom. Njegova svjedočanstva teže potvrđivanju uloge vjere, koja čini da je ono što je čovjeku – odnosno znanosti – nemoguće, Bogu itekako moguće.

Mijo Barada već desetke godina djeluje diljem svijeta u službi oslobađanja po Isusu Kristu, naviještajući slobodu na svim kontinentima.

U Hercegovinu je došao na poziv katoličkih laičkih zajednica. U srijedu je održao seminar u Čapljini, večeras je svoja iskustva podijelio u Širokom Brijegu, u petak će govoriti u Svadbenom salonu “Valentino” u Grudama (Sovići) te će ovu epizodu zaključiti u Hotelu Park u Livnu.

Podsjetimo da je mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Ratko Perić pismom pozvao da se ne sudjeluje na “duhovnim seminarima po svadbenim salonima, hotelima i kinima”.

Odgovoran za katolički nauk i svjestan da u ovoj mjesnoj Crkvi postoji dostatan broj kvalificiranih i zaduženih svećenika koji se redovito brinu o duhovnom, sakramentom i liturgijskom životu svojih župljana, ovim molim župnike i sve svećenike službenike ove Crkve, sve redovnike i redovnice i sve vjernike laike na području Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije da ovakve oblike “duhovnih seminara” po hotelima, kinima i svadbenim salonima ne potiču, ne promiču i u njima uopće ne sudjelujunaveo je biskup Ratko Perić u svome pismu.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

  • Bravo Siroki i Capljina, nece nama Ratko govorit di cemo mi ic i koga cemo slusat dosta je bilo njegove strahovlade!

    • Ovako za ovog gospodina ja ponovit ću svoj komentar na predhodnom članku . Biskup je se obratio vjernicima – katolicima , i ko vjeruje u crkvu katoličku, poštuje zakone te crkve onda sluša papu , biskupa i svećenike. U suprotnom imaš drugih vjera i sekti pa se priključi njima. Onaj ko vjeruje u crkvu katoličku, vjeruje i svom biskupu, a biskup kaže: Ne sudjelujte u duhovnim seminarima po svadbenim salonima, hotelima i kinima

      • Papa Franjo je poglavar katolicke Crkve i njega bi se trebalo slusati jel' tako?Pa duso draga procitaj sta papa Franjo kaze o vjernicima laicima i sta stoji u kanonskom pravu. Koji je pravilnik Crkve i kojeg treba postivati. I procitaj sta stoji u Evandjelju u vezi proroka. Molim te procitaj pa onda komentirati. Inace ako ti dragi biskup kaze da ne treba ici u Crkvu ili da ne treba moliti bi li ga poslusao.

      • Ah čuj Bog je Mojsiju dao 10 zapovijedi.
        Jel se ti pridrzavas tih 10 zapovijedi ili kako ih još zovu smjernica kroz život..???
        Nitko nikom ne može nametnuti svoju volju.. Prema tome svima je Dano na izbor ili ćeš vjerovat ili nećeš, ili ćeš prihvatiti Isusa kao onoga koji je prolio svoju krv za nas i umro na križu ili nećeš i to je Dano na izbor čovjeku... Dakle, odluči sam što ti je činiti..

    • Svi ste vi sotonisti i podložni raznim utjecajima, hdz ovci, sutra bi postali muslimani i ubijali katolike. Čovjek živi od vas, stoji sitnog zuba

  • Papa Franjo je poglavar katolicke Crkve i njega bi se trebalo slusati jel' tako?Pa duso draga procitaj sta papa Franjo kaze o vjernicima laicima i sta stoji u kanonskom pravu. Koji je pravilnik Crkve i kojeg treba postivati. I procitaj sta stoji u Evandjelju u vezi proroka. Molim te procitaj pa onda komentirati. Inace ako ti dragi biskup kaze da ne treba ici u Crkvu ili da ne treba moliti bi li ga poslusao.

  • Triba li ikom isiceni drva cjeba po dogovoru
    Bukva i hrastovina
    Malo ih jos triba docipat ja samo jednom panjeve pribijo

Zadnje dodano

  • Vijesti

Kada vidite ove cifre, shvatit ćete zašto se političari bore za ulazak u EU parlament

Ovog tjedna započela je kampanja za europarlamentarne izbore koji se održavaju od 7. do 9.…

5 sati prije
  • Nogomet
  • Sport

Skender: Na Borac idemo s najboljim mogućim opcijama

Novi okršaj s banjalučkim Borcem, ovaj put u sklopu 29. kola Premijer lige BiH, Široki…

6 sati prije
  • Nogomet
  • Sport

Željezničar preokretom do pobjede nad GOŠK-om

[gallery ids="682719,682720,682721,682722,682723,682724"] FK Željezničar porazio je NK GOŠK 2:1 u susretu 29. kola Premijer lige…

6 sati prije
  • Ostalo
  • Sport

Ivanišević otkrio tko mu je broj jedan u svijetu tenisa

U razgovoru za Dnevnik Nove TV legendarni Goran Ivanišević komentirao je nedavni prekid suradnje s…

7 sati prije
  • Nogomet
  • Sport

Sloga svladala Zvijezdu koja je dvaput “pocrvenjela”

Nogometaši Sloge svladali su ekipu Zvijezde 09 rezultatom 2:0 u susretu 29. kola Premijer lige…

7 sati prije
  • Business
  • Vijesti

Europska država uvodi šestodnevni radni tjedan

U Grčkoj se u srpnju uvodi šestodnevni radni tjedan. Kako navode lokalni mediji, ova obveza…

7 sati prije