Široki Brijeg: Asfaltirana glavna prometnica u Gospodarskoj zoni Trn – Jabuka.tv

Široki Brijeg: Asfaltirana glavna prometnica u Gospodarskoj zoni Trn

Krajem mjeseca kolovoza završeno je asfaltiranje glavne prometnice u Gospodarskoj zoni ‘Trn’ u Širokom Brijegu u dužini od 300 metara, a postojeća prometnica u dužini od 100 metara proširena je na puni profil. Izvedeni radovi su ukupne vrijednosti 83.991 KM, a sredstva su osigurale Vlade FBiH i Švicarske putem projekta integriranog lokalnog razvoja kojega provodi UNDP.

Javni natječaj za grant sredstva za razvoj poduzetništva i obrta raspisalo je Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta. Po završetku natječajne procedure sredstva su odobrena za projekte poduzetničkih zona u ukupno 12 jedinica lokalne samouprave, među kojima i Gradu Širokom Brijegu.

gospodarska_zona_trn1

”Izgradnja i infrastrukturno uređenje Poduzetničkih zona je vrlo važna aktivnost za jačanje gospodarstva i rast zaposlenosti što je Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta na vrijeme prepoznalo, a nadam se da će se poticanje razvoja poduzetničkih zona nastaviti i ubuduće”, izjavio je u povodu završetka radova na asfaltiranju glavne prometnice u Gospodarskoj zoni ‘Trn’ gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević.

Završetkom navedenih radova postupno se stvaraju bolji uvjeti za razvoj poduzetništva i otvaranje novih poduzeća. Tvrtkama koje su već u zoni stvoren je povoljniji ambijent za daljnji razvoj, za što je dobar primjer proširenje proizvodnih kapaciteta tvrtke FEAL i upošljavanje više od 30 novih djelatnika.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.