SIPA u nastavku akcije ”List II” uhitila šest osoba

U nastavku operativne akcije kodnog naziva “List II” policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu uhitili su šest osoba. Akcija je usmjerena protiv organiziranog kriminala u vezi s kaznenim djelom nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda.

Tijekom istrage prikupljeni su dokazi o postojanju osnovane sumnje da je organizirana kriminalna skupina, u razdoblju od oko dvije godine, izvršila nedozvoljen promet oko 65 tona rezanog duhana, koji je Zakonom o trošarinama u BiH određen kao trošarinski proizvod, i na taj način oštetila proračun BiH za oko pet milijuna KM.

Tijekom pretresa na području Sarajeva, Kaknja, Mostara i Širokog Brijega pronađeno je i privremeno oduzeto 365 kilograma duhana u listu, 1.025 kilograma korijena lista duhana, 460 kilograma sitno rezanog duhana, digitalne vage, mašina za mljevenje korijena lista duhana, više mobilnih telefona i SIM kartica, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u dokumentiranju kaznenih djela za koja se osumnjičene osobe terete.

U okviru akcije saslušano je deset osoba, šest osoba je uhićeno, od kojih su četiri osobe zadržane, koje će tijekom dana biti predane Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje, priopćeno je iz SIPA-e.

(www.jabuka.tv | Foto: Ilustracija)
4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.