Šilić: Mogli smo završiti posao već u prvoj utakmici

U četvrtak će Široki Brijeg biti u prilici izboriti 3. pretkolo Europske lige i dva duela s Udineseom, no veliki talijanski klub na Pecari je, po riječima iskusnog Dalibora Šilića – zabranjena tema.

Prva europska prepreka ovog ljeta zove se Irtiš – Kazahstanci dolaze sa 3:2 iz prve utakmice igrane u njihovom Pavlodaru, što je rezultat koji pitanje prolaska dalje čini itekako otvorenim. Šilić smatra kako Široki ima dobre šanse.
– Vjerujem da će se oni, kao i u utakmicama s Levskim, pokušati zatvoriti…, jer imaju rezultat. To bi morali sasjeći što bržim pogotkom, smatra Šilić, strijelac drugog pogotka, kod kojeg je sjajno primio dugu loptu, a zatim ju poslao u suprotan kut kazahstanskog čuvara mreže.

Šilić je uvjeren da je rezultat mogao biti i drukčiji, daleko povoljniji po Široki…
– Teren je bio nevjerojatno brz, mokra umjetna trava. A i same lopte su bile takve da ih je zaista bilo teško kontrolirati. Ali svejedno smo imali puno šansi, stvorili smo nekih sedam – osam zicera…, po meni, posao smo mogli završiti već u prvoj utakmici.

Jasno, s ovim riječima nimalo ne diskreditira protivnika, koji je pokazao da je dobar, vrlo dobar…
– Nisu nimalo naivna ekipa, vrlo su disciplinirani otraga. Naprijed imaju tog vrlo nezgodnog napadača Murzoeva, koji stiže svaku loptu, a i bokovi su im jako dobri.

Široki lovi rezultat, ali ne mora ići grlom u jagode, mada je jasno da ne bi smio dopustiti Irtišu da prvi zabije.
– Ne smiješ sad nešto posebno taktizirati, a o opuštanju nema ni govora. Kako je prva utakmica počela, odlično je završilo. Sada imamo dobru šansu, ali moramo biti maksimalno koncentrirani.

To što za vikend počinje prvenstvo nije neka smetnja. Prvi protivnik u novoj sezoni je novi premierligaš, Mladost iz Velike Obarske kod Bijeljine…
– I uoči tog gostovanja dosta ćemo vremena provesti u autobusu. Protivnika ne poznajemo, ali znamo koliko je važno dobro startati.

Smetnja nije ni Udinese, koji čeka ako Široki izbaci Irtiš.
– To je sada zabranjena tema, jasan je bio Šilić.

Irtiš minimalno protiv Tobola

Protivnik Širokog u 2. pretkolu Europske lige, kazahstanski Irtiš, za vikend je upisao svoju petu uzastopnu pobjedu i to kod kuće protiv Tobola. Tim Talgata Bajsufinova slavio je rezultatom 1:0 pogotkom Kuanisha Begalina iz 80. minute. Taj igrač uopće nije bio u kadru za utakmicu sa Širokim, Bajsufinov je kao i između dvije utakmice s Levskim u prvenstvu mijenjao, odnosno odmarao kadar – vratar Džodžo, zatim Čučman, Ajaganov i spomenuti Begalin bila su nova korištena imena u odnosu na utakmicu sa Širokim, a odmarali su vratar Kotljar te Govedarica i Černišov.

– Bila je to utakmica u kojoj je pobjednik bio onaj tko je prvi zabio, rekao je Bajsufinov, dodavši: Osjetio se mali nedostatak svježine u našoj momčadi, ali vjerujem da ćemo to uspješno riješiti.

TV prijenos, ulaznice

Utakmicu s Pecare moći ćete gledati i u izravnom TV prijenosu, koji će osigurati BHT1. Svi oni koji se odluče za opciju praćenja duela s Irtišom s tribina Pecare morat će izdvojiti 10 maraka – cijena je ista za sve tribine.

Kazahstanci stižu večeras, odsjest će u Mostaru

Ekspedicija Irtiša, koju će činiti oko 40 ljudi, večeras će doputovati u Sarajevo, a utakmicu na Pecari čekat će u mostarskom hotelu Bristol. Pred uzvrat 2. pretkola Europske lige u srijedu s početkom u 19 sati odradit će jedan trening na Pecari. Pola sata prije treninga bit će upriličena i konferencija za novinare, na kojoj će biti prisutan trener Talgat Bajsufinov. (Slaven Nikšić | Dnevni list

(www.jabuka.tv)

Zadnje dodano

  • Life
  • Zdravlje i prehrana

Ovo je najgora hrana za bebe

Obroci koji su napravljeni za bebe moraju biti zdravi i prikladni. Pojedina hrana za bebe…

14 minuta prije
  • Magazin
  • Zanimljivosti

Međunarodni dan vatrogasaca: U Mostaru otkriven kip svetog Florijana

[gallery ids="683187,683185,683186,683184,683188"] Profesionalna vatrogasna postrojba Mostar obilježila je u utorak Međunarodni dan vatrogasaca i proslavila…

57 minuta prije
  • PR

Prijavite se na plaćenu ljetnu praksu u Violeti

Najbolja prilika za ljetnu studentsku praksu je u Violeti! Violeta Summership praksom studentima omogućuje stjecanje…

59 minuta prije
  • Vijesti

Kraljević: Pročistač kasni zbog komplicirane političke situacije u FBiH

Na 35. sjednici Gradskog vijeća Širokog Brijegu održanoj u srijedu u Gradskoj vijećnici bilo je…

1 sat prije
  • Vijesti

Počinje isplata uvećanih mirovina i razlika za prva tri mjeseca

U skladu sa Zakonom o MIO/PIO, isplata mirovina za mjesec travanj počinje u subotu, 4.…

2 sata prije
  • Vijesti

Jelka Miličević ima novi posao

Jelka Miličević, bivša federalna ministrica financija imenovana je zamjenicom direktora Agencije za bankarstvo Federacije BiH.…

2 sata prije