Šest aplikacija koje će zainteresirati svako dijete za STEM

Pametni je telefon djeci i mladima veći dio dana u rukama ili nadohvat njih.

Svjesni te činjenice, ali i vrste sadržaja koje mladi konzumiraju putem mobitela, hrvatski STEM ambasadori njihovim roditeljima savjetuju da potraže aplikacije pomoću kojih djeca i mladi na zanimljiv način mogu proširiti svoje znanje iz STEM područja.

Photomath je najpopularnija aplikacija za učenje matematike u svijetu. Ta aplikacija nastala u Hrvatskoj koju namjerava kupiti Google, kameru mobitela koristi za prepoznavanje matematičkih zadataka i na zaslonu pokazuje kako se on rješava korak po korak.

Za identifikaciju biljaka postoji niz aplikacija, a jedna od najpopularnijih je Pl@ntNet. Ona na temelju fotografije otkriva o kojoj se biljci radi.

Aplikacija iMammalia zaljubljenicima u boravak na otvorenom omogućuje otkrivanje koji sisavac stoji iza kojeg traga u prirodi. Aplikacija je jednostavna za uporabu, a omogućuje bilježenje tragova sisavaca diljem Europe, piše Zimo.hr

Koje biljne i životinjske vrste u Hrvatskoj nisu autohtone, zainteresirani mogu naučiti pomoću aplikacije Invazivne vrste u Hrvatskoj. Tu je aplikaciju Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja izradilo kako bi se razvila mreža istraživača amatera koji će s terena dojavljivati i dijeliti nalaze stranih i invazivnih stranih vrsta u Hrvatskoj i tako pridonijeti kartiranju stranih i invazivnih stranih vrsta te ranom otkrivanju novih invazivnih stranih vrsta u Hrvatskoj.

GeoCro aplikacija je pomoću koje zainteresirani mogu istraživati lokalnu geologiju Hrvatske, doznavati osnovne informacije o različitim stijenama i strukturama prisutnima na površini te kratku geološku prošlost prostora Hrvatske. Namjera Hrvatskog geološkog instituta bila je na moderan i praktičan način približiti geološku građu Hrvatske ne samo geolozima već i svima koji su zainteresirani za geologiju.

Onima koji vole promatrati noćno nebo, STEM ambasadori preporučuju aplikaciju Stellarium Mobile – Star Map. Usmjeravanje mobitela prema nebu korisniku omogućuje da identificira sve što na njemu vidi – zvijezde, sazvježđa, planete, komete i satelite.

Sve spomenute aplikacije moguće je pronaći u trgovinama aplikacija, kao i brojne druge koje će olakšati djeci i mladima ulazak u STEM svijet.

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik)

Zadnje dodano

  • Vijesti

Kada vidite ove cifre, shvatit ćete zašto se političari bore za ulazak u EU parlament

Ovog tjedna započela je kampanja za europarlamentarne izbore koji se održavaju od 7. do 9.…

11 sati prije
  • Nogomet
  • Sport

Skender: Na Borac idemo s najboljim mogućim opcijama

Novi okršaj s banjalučkim Borcem, ovaj put u sklopu 29. kola Premijer lige BiH, Široki…

12 sati prije
  • Nogomet
  • Sport

Željezničar preokretom do pobjede nad GOŠK-om

[gallery ids="682719,682720,682721,682722,682723,682724"] FK Željezničar porazio je NK GOŠK 2:1 u susretu 29. kola Premijer lige…

12 sati prije
  • Ostalo
  • Sport

Ivanišević otkrio tko mu je broj jedan u svijetu tenisa

U razgovoru za Dnevnik Nove TV legendarni Goran Ivanišević komentirao je nedavni prekid suradnje s…

13 sati prije
  • Nogomet
  • Sport

Sloga svladala Zvijezdu koja je dvaput “pocrvenjela”

Nogometaši Sloge svladali su ekipu Zvijezde 09 rezultatom 2:0 u susretu 29. kola Premijer lige…

13 sati prije
  • Business
  • Vijesti

Europska država uvodi šestodnevni radni tjedan

U Grčkoj se u srpnju uvodi šestodnevni radni tjedan. Kako navode lokalni mediji, ova obveza…

13 sati prije