Rukometni spektakl u Grudama

Početkom veljače HŽRK Grude Autoherc će ugostiti poznato rukometno ime – RK Lokomotiva iz Zagreba.

U nedjelju 1. veljače u 14 sati u dvorani u Grudama domaći klub priprema vrhunski sportski spektakl.

Na parketu će snage odmjeriti prvakinje Hrvatske i sudionice rukometne Lige prvaka, rukometašice Lokomotive iz Zagreba te domaće djevojke, jesenske prvakinje BiH, rukometašice HŽRK Grude Autoherca.

Ova dva kluba igrat će u okviru humanitarne akcije pod nazivom “Prvakinje uz Ivana” koja ima za cilj da se pomogne teško oboljelom dječaku iz Gruda, Ivanu Vukoji.

Ivan Vukoja rođen je 2000.godine i najmlađe je od petero djece u obitelji Branke i Mire Vukoje. Ivan je prve poteškoće osjetio u sedmom razredu kao učenik Osnovne škole Ruđera Boškovića u Grudama.

Petnaestogodišnjem Ivanu dijagnosticiran je tumor mozga i od prvog javljanja liječnicima 19. studenoga 2013.godine pa do danas Ivan je devet puta operiran, četiri puta u Mostaru i pet puta u Zagrebu.

Ivan se ne može više sam kretati, a liječenje koje neprestano traje uključuje stalne odlaske i boravke u Zagrebu radi praćenja bolesti i primanja terapija. Iako ne može ići u školu i pored ovako teškog stanja Ivan se hrabro nosi sa teškom bolešću i pun je optimizma.

Njegovi roditelji Branka i Miro su nezaposleni i zajedno sa Ivanovim sestrama Katarinom, Martinom i Valentinom te bratom Grgom na sve načine se bore da osiguraju novac za njegovo liječenje. Ivan 2. veljače ponovo treba u Zagreb na preglede i terapiju što traje 3-4 dana, a možda i više ovisno o stanju bolesti.

Stoga su zagrebačke i grudske rukometašice su odlučile stati uz Ivana. Ulaznice po cijeni od 5 KM mogu se kupiti već od danas u Grudama i to u kafićima: Vanilla, King, Viktorija, Orbiter G, Gradska kavana, Golf te u trgovinama Minikić, Bili Brig, Domi Dragićina, kao i na ulazu u dvoranu na dan utakmice.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.