Reiner zbog zastave napustio govornicu NSRS

Predsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner odbio se obratiti novinarima nakon sastanka s izaslanstvom Narodne skupštine Republike Srpske jer iza govornice u ovoj instituciji nije bilo zastave Republike Hrvatske.

Reiner se danas u službenoj posjeti Narodnoj skupštini RS-a sastao s potpredsjednikom Narodne skupštine RS Željkom Stojičić. Nakon sastanka, Reiner je sa domaćinom stao za govornicu, ali je nakon upozorenja članova svojega tima da nema zastave Hrvatske izjavio da se ne može obratiti jer nije uobičajeno da se obraća s mjesta na kojem je samo zastava domaćina.

Nakon njegova odlaska, Željka Stojičić je izrazila žaljenje zbog toga navodeći da je u pitanju stvar protokola koji je organizirao ovaj sastanak. Iz NSRS-a su naveli da je greška u protokolu.

Govoreći o susretu s Reinerom, istaknula je da su vodili konstruktivan razgovor o pitanjima značajnim za RS i Hrvatsku, kao što je izgradnja mosta na Savi, odlaganje radioaktivnoga otpada i zagađenje na koje utiče Rafinerija Brod.

Nakon sastanka u Narodnoj skupštini RS-a, Reiner je otišao na sastanak s Franjom Komaricom, biskupom banjalučkim. Nedugo nakon ovoga “nesporazuma”, oglasila se i Press služba ove institucije te istaknula kako se u holu Narodne skupštine nikada ne ističu zastave zemalja iz kojih dolaze gosti u službenu posjetu.

”Služba Narodne skupštine Republike Srpske naglašava da je ustaljena praksa Protokola Narodne skupštine Republike Srpske da se tijekom pres konferencija u press holu parlamenta ne ističu zastave zemlje iz koje dolaze gosti u službenu posjetu parlamentu. Ni sastanak sa izaslanstvom Sabora Republike Hrvatske nije bio izuzetak u tom smislu. Ne želimo da ta okolnost, na koju su reagirali neki od članova izaslanstva Hrvatskoga sabora, naruši vrlo srdačnu i konstruktivnu atmosferu u kojoj je održan sastanak između predsjednika Hrvatskoga sabora Željka Reinera i potpredsjednice Narodne skupštine Republike Srpske Željke Stojičić”, navodi se u priopćenju.

(www.bljesak.info)

Komentari:

Zadnje dodano

  • Vijesti

Stanovništvo u BiH upozoreno na povećanu prijetnju online prijevara

Kako nas je sve više na internetu tako je i sve više prevaranata i prevarenih…

40 minuta prije
  • Vijesti

EU zatražila od BiH da zaustavi stranačko zapošljavanje

Europska komisija je od BiH zatražila da se prestane s praksom stranačkog zapošljavanja u državnoj…

2 sata prije
  • Vijesti

Iz Mostara krenula biciklistička karavana prema Vukovaru

[gallery ids="682769,682775,682773,682772,682774,682771,682770"] Iz Mostara je u nedjelju za Vukovar krenula 12. po redu Biciklistička karavana…

2 sata prije
  • Business
  • Vijesti

FBiH bilježi povećanje proizvodnje i prodaje šumskih sortimenata

Ukupna proizvodnja šumskih sortimenata u Federaciji BiH u razdoblju siječanj-ožujak ove godine u odnosu na…

3 sata prije
  • Košarka
  • Sport

Lakersi izbjegli ”metlu”, pogledajte sažetke svih utakmica

Los Angeles Lakersi su u konferencijskom četvrtfinalu Zapadne konferencije NBA lige na domaćem terenu svladali…

3 sata prije
  • Nogomet
  • Sport

Bayer golom u 96. minuti produžio svoj fascinantni niz

Nogometaši Bayera, novi prvaci njemačke Bundeslige, odigrali su još jednu utakmicu ove sezone bez poraza,…

3 sata prije