Razigrana Njemačka deklasirala Portugal u Münchenu

Njemačkaje s 4:2 pobijedila Portugal na Allianz Areni u Munchenu u utakmici drugog kola skupine F Europskog prvenstva.

Portugalci su si preko Rubena Diasa i Raphaela Guerreira zabili dva autogola u prvom dijelu, a druga dva gola Njemačke zabili su Kai Havertz i Robin Gosens. Golove za Portugal zabili su Cristiano Ronaldo i Diogo Jota.

Portugal je ispisao povijest i postao prva europska reprezentacija ikad koja si je uspjela zabiti dva autogola u jednoj utakmici na velikim natjecanjima.

Njemačka je bolje otvorila utakmicu pa je već u petoj minuti došla do pogotka, ali on je ubrzo poništen. Njemačka je uspjela stvoriti akciju nakon što je oduzela loptu na sredini terena i zabiti gol.

Ubačaj s desne strane promašio je Gnabry, ali zabiti je uspio Gosens. Ipak, pogodak je poništen zbog zaleđa u kojem se našao Gnabry koji nije uspio igrati loptom.

Četiri minute kasnije ponovno prilika za Njemačku. Ovoga puta pucao je Kai Havertz s ruba kaznenog prostora, a Rui Patricio jedva je odbio loptu prema Gnabryju. Krilni napadač Njemačke uspio ju je zadržati i vratiti u sredinu kaznenog prostora, ali tamo su bili samo portugalski stoperi.

U 15. minuti prva prava prilika Portugala i odmah pogodak. Diogo Jota i Cristiano Ronaldo istrčali su sami pred Neuera nakon dobrog kontranapada, Jota je dodao do Ronalda koji je bio sam na pet metara i lako zabio za vodstvo.

Utakmica je nakon toga mirovala 20-ak minuta, a onda je u 35. minuti Njemačka ponovno lijepo izašla sa svoje polovice i došla u zadnju trećinu Portugala. Kimmich je ubaci s desne strane, a lopta je preletjela sve i došla do Gosensa koji ju je iz prve vratio u na pet metara od gola Portugala. Tamo je bi Havertz koji je krenuo na loptu i zasmetao Rubenu Diasu nakon čega je stoper Portugala zabio autogol.

Četiri minute kasnije, drugi autogol Portugala. Njemačka je ponovno u nekoliko poteza izigrala obranu Portugala. Ubacivali su njemački igrači loptu u kazneni prostor Portugala prvo s lijeve pa s desne strane, a tek je nakon drugog ubačaja došlo do gužve u kojoj se činilo da je Gnabry došao do lopte i zabio. Ipak, strijelac je bio Raphael Guerreiro.

Fernando Santos na poluvremenu je reagirao izmjenom pa je umjesto Bernarda Silve uveo Renata Sanchesa, ali to mu nije puno pomoglo.

Već u 51. minuti Njemačka je zabila novi pogodak. Ovoga puta strijelac jest bio Nijemac, zabio je Kai Havertz, a asistirao mu je Gosens nakon još jednog dobro kontranapada Njemačke.

Deset minuta kasnije, novi gol Njemačke. Ponovno je momčad Joachima Lowa došla pred gol Portugala bez većih problema, a onda je s desne strane ubacio Kimmich. Njegov ubačaj dočekao je Gosens i povisio na 4:1.

Uspio je Portugal u 67. minuti smanjiti zaostatak. Nakon ubačaja s lijeve strane do lopte je pred golom Portugala došao Ronaldo. Najbolji igrač Portugala bio je blizu desne stative gola Portugala pa je loptu samo malo dotaknuo i poslao u sredinu do Jote koji je mirno zabio za smanjenje zaostatka. To je bilo sve što smo vidjeli do kraja od obje ekipe, piše Index.

Portugal je sada treći u skupini i protiv Francuske u zadnjem kolu igra za bodove kojima bi izbjegao okršaj s prvoplasiranim iz skupine u kojoj su Engleska, Hrvatska, Češka i Škotska.

(www.jabuka.tv | Foto: AFP)

Zadnje dodano

  • Vijesti

Vlada ŽZH uplatila dvije tranše za sufinanciranje prijevoza učenika

Iz Proračuna Županije Zapadnohercegovačke isplaćen je iznos od 1.000.000 konvertibilnih maraka za sufinanciranje prijevoza učenika.…

12 minuta prije
  • Business
  • Vijesti

Zašto EU još uvijek kupuje ruski plin?

Nije sporno kako je Europska unija nakon napada Rusije na Ukrajinu drastično smanjila i svoju…

55 minuta prije
  • PR

Ataco raspisao natječaj za posao

ATACO d.o.o. Mostar raspisuje natječaj za sljedeće radno mjesto: Voditelj robne marke m/ž Mjesto rada:…

1 sat prije
  • Vijesti

Široki Brijeg: Nastavljena akcija čišćenja i uređenja bunkera

[gallery ids="683097,683095,683098,683094,683096,683099,683100,683101"] U sklopu projekta „Široki stvara“ članovi Udruge Korektiv nastavili su s akcijom čišćenja…

1 sat prije
  • Ostalo
  • Sport

Sudjelujte na 27. mini maratonu „Polog-Široki Brijeg”

U organizaciji Grada Širokog Brijega i Športskog saveza Grada Širokog Brijega, u utorak, 7. svibnja…

1 sat prije
  • Vijesti

Obilježavanje Dana širokobrijeških branitelja

Dan širokobrijeških branitelja i 33. obljetnica zaustavljanja tenkova agresorske JNA koji se održavaju u sklopu…

2 sata prije