Prosvjedi podrške Palestini najavljeni i u Zagrebu

U srijedu od 18 do 20 sati na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu održat će se prosvjed pod nazivom “Skup solidarnosti s Palestinom”.

Odlučili smo se nanovo organizirati i pozvati ljude da ustanu protiv ove stalne 75-godišnje okupacije ovog ogromnog kolonizatorskog projekta, koji nemilosrdno gazi sve pred sobom. Osuđujemo aparthejdski, doseljenički režim i tražimo slobodu za sve Palestince. Tražimo deokupaciju i dekolonizaciju. Imanentno zaustavljanje ovog rata. Pozivamo na mir i na uspostave slobode na palestinskim prostorima, najavila je prosvjed organizatorica Emina Bužinkić.

Na prosvjed je pozvala i – Radnička fronta.

Skup je najavila i policija koja kaže kako će javno okupljanje snimati.

Sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, a temeljem članka 79. citiranog Zakona, u sklopu osiguranja zagrebačka će policija audio-vizualno snimati navedeno javno okupljanje na mjestu okupljanja i trasi kretanja, kažu iz zagrebačke policije, prenosi N1.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

    • Pa neka je, sta ti smeta? U ovim ''demokracijama'' koje prizivate kad se na ''mrski i truli Zapad'' frcete (ali ipak u njemu zivite i radite) bilo bi joj zabranjeno djelovanje odmah ili bi ''pala'' s balkona. Zagreb ima 800 000 stanovnika i slobodu govora za sve svoje gradjane, ne samo za one koji se tebi svidjaju, nije HDZenjarska vukojebina iz neke ercegovacke pripizdine, smanji dozivljaj.

    • Emina kada se odreknete ubojica iz hamasa i hejzbolaha, tek tada palestinci trebaju dobiti podršku.

  • Emina,ona Ahmetovićka iz Istre sto je srala poslije pjesme na Poljudu,onaj Ahmetović iz Bundestaga,pa onaj Amir neki ,pa vj.onaj njihov zet brbljivi ko fol povjesničar itd.Braavooo braavooo Rvatine sa Kvatrića jer oni su OK a mi vam ne valjamo koji smo branili HR..
    E stvarmo ste goli šljam sve skupa jebala vas Palestina.

    • 1) Nisu samo Hrvati branili Hrvatsku. 2) Nisu samo vrli Hercegovci branili Hrvatsku. 3) Svaka osoba koja ne shvaca da ne zivi u NDH i da nije pozljeno i potrebno vracati se na dane ustaskih koljaca, slavljenja progona i ubojstava na temelju rase, nacije ili vjeroispovijesti ni ne zasluzuje nista bolje nego osudu. Da, ne valjate takvi. Necete nikad valjat takvi, dok ne shvatis vlastitu glupost.

  • Zabranite demonstracije i izbacite monstrume vise iz RH. To bagra nema blage veze sa demokracijom. Tako bi mogli i Cetnici deminstrirati za Veliku Otacbinu. Mrs.

  • nisu se samo hrvati borili za ndh neg srbi a pogotovo bosnjaci.problem je sto se ovi bore za hamas ne za hrvatsku.

  • @ori
    Muslimani su se, i uvik bore samo za svoje interese. Baka mi je imala takvog "komsiju". Za vrime Juge, najveci Jugos, za vrime NDH najveca Hrvatina. Kada je pocela frka izmedu Hrvata i njih, delija vadija onda izkaznice iz NDH, da spasi glavutinu. Bilo ih je i kod Cetnika. PODMUKLO. Ovo u Zagrebu zabraniti, i te dihadiste izbaciti. Sto misle i zele Zidovima zele i nama. Demokracija nije bazar u Gazi.

  • Najgora vrsta naroda, ljudi koji svako 20 god mjenjaju vjeru, naciju i nikada ne znaju sto su. BiH su branili hrvati pa otidi u Sarajevo i to reci. Komsic je pucao po svom narodu hrvatima i zato je nagrađen od bosnjska 4 mandata da prestavlja hrvste sa 99 posto glasova radikalnih bosnjaka…

Zadnje dodano

  • Nogomet
  • Sport

Trener Juventusa kažnjen zbog nesportskog ponašanja

Trener talijanskog nogometnog velikana Juventusa Massimiliano Allegri suspendiran je na dvije utakmice zbog nesportskog ponašanja…

42 minute prije
  • Vijesti

Čak 16.000 KM za nove jarbole ispred zgrade Vlade FBiH

Služba za zajedničke poslove organa i tijela FBiH objavila je ovih dana obavijest o nabavci.…

56 minuta prije
  • Nogomet
  • Sport

Mladi reprezentativac BiH izašao iz igre nakon što su mu zabranili da puca penal

Mladi nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Aleksej Golijanin (21) napravio je nesvakidašnji potez nakon što…

1 sat prije
  • Glazba
  • Zabava

Znate li što je Marija Šerifović dobila od Srbije nakon pobjede na Eurosongu?

Hrvatski premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade u četvrtak je odlučio da će Baby Lasagnu…

2 sata prije
  • Rukomet
  • Sport

Hrvatski trener žestoko iskritizirao izbornika Sigurdssona

Dagur Sigurdsson našao se na udaru kritika nakon slabijeg nastupa hrvatske rukometne reprezentacije na Gjensidige…

2 sata prije
  • Vijesti

Zakon o neradnoj nedjelji upućen u javnu raspravu

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH u četvrtak je podržao Nacrt zakona o unutarnjoj trgovini, koji…

3 sata prije