Prošla je godina dana od kad nas je napustio kolega Mario Pinjuh

Točno prije godinu dana, u subotu, 12. rujna 2020. prerano nas je napustio naš omiljeni kolega Mario Pinjuh u 31. godini života.

Kao da je jučer bilo kad smo se smijali tvojim dosjetkama, gifovima i komentarima, a u isto vrijeme divili se tvojoj marljivosti, trudu, neumornom duhu i energiji. Vijest o tvojoj smrti Mario, izgledala nam je nakon tog subotnjeg jutra kao jedan ružan san i dugo vremena trebalo nam je da to prihvatimo kao stvarnost.

Ovih dana razgovarali smo s mnogim ljudima s kojima si bio blizak i svatko nam je za tebe rekao kako si bio poseban, kako si volio ljude, društvo i djecu, kako si se nesebično davao za druge, bilo da je riječ o primarnom poslu, folkloru, prijateljstvu i svemu onome u što si bio uključen.

Nevjerojatno je i danas pojmiti što si ti sam sve uspijevao stići odraditi u jednom danu, a što bi većina drugih ljudi to rasporedila na nekoliko dana ili bi se postupno rješavala nagomilanih obveza.

Ipak, ti si u tome maksimalno uživao, nije važno je li to pisano ili radijsko novinarstvo, uvijek si želio napraviti nešto kvalitetno čime si uvelike utjecao i na sve oko sebe. Iako to nisi nikad rekao, ali tvoja poruka je jasna: “Kad mogu ja to, zašto onda ne bi mogli i svi ostali?”.

Danas nam je žao što nismo mogli doći na baš sve kave uoči nekih terena koje smo odrađivali. A ti si uvijek zvao: “Ja sam sjeo, ako netko može ili želi, neka mi se pridruži”. 

Nije floskula Mario, ako kažemo da je kod svih nas u srcu ostala velika praznina nakon tvog odlaska, ali isto tako nadamo se da nas i dalje pratiš s nekog boljeg mjesta i raduješ se našim uspjesima, a nema sumnje kako ćeš nam i u budućnosti biti velika inspiracija.

Dragi naš kolega i prijatelju, počivaj nam u miru, a i dalje nam jako nedostaješ!

(www.jabuka.tv)