Proračunskim korisnicima u ŽZH isplaćen regres

Odlukom Vlade Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH), a na prijedlog Ministarstva financija, na račune 2.318 proračunskih korisnika danas je uplaćeno po 489,50 maraka naknade troškova za vrijeme korištenja godišnjeg odmora – regres.

Po riječima dopredsjednika Vlade ZHŽ-a i županijskog ministra financija Tonija Kraljevića, regres za ovu godinu je, kao i ranije, obračunat u iznosu od 50 posto prosječne neto plaće isplaćene u Federaciji BiH u posljednja tri mjeseca prije isplate.

Odluku o utvrđivanju visine i načinu isplate naknade za korištenje godišnjeg odmora (regres) za 2021. godinu donijela je Vlada ŽZH-a na jednoj od svojih posljednjih sjednica, naveli su iz Ministarstva financija.

Kako stoji u obrazloženju te odluke, pravni temelj za njezino donošenje sadržan je u Zakonu o izvršenju proračuna, gdje je propisano da osnovicu za obračun plaće, visinu naknade za topli obrok i visinu naknade za korištenje godišnjeg odmora utvrđuje Vlada ŽZH-a na prijedlog Ministarstva financija i članka 10. Odluke o naknadama iz osnove materijalnih prava zaposlenih kod korisnika proračuna u ŽZH-u.

Tu je navedeno da zaposleniku pripada naknada na ime korištenja godišnjeg odmora – regres te da će Vlada, ovisno o priljevu sredstava u proračun, za svaku proračunsku godinu posebnim aktom utvrditi visinu i način isplate naknade na ime korištenja godišnjeg odmora, javlja Fena.

Iz Ministarstva financija ŽZH podsjećaju kako je prošle godine visina regresa iznosila 470 maraka.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

  • Zasluzeno. Bila je korona pola godine a oni su radili dan i noc. Svaka cast. Zato ce sada umirovljenicima sto su radili 40 god i imaju 380-420 km biti uplaceno 100 km. Pa tko je ovdje lud narode. Oni koji su na birou nista. Sto njima niste uplatili iznos tog regresa nego sami sebi uplacujete. Kome je dobro da mu je jos bolje. Koji to mi ekonomski rast imamo za toliki regres. Hoce li Feal, Nameks, Mepas itd uplatiti svojim toliko…? Jebes drzavu gdje kriminalci kolo vode. Kaze mladi odlaze. Dasta ce… Zalosno

    • sta ti pricas gluposti nikome se nece umanjit ovo je samo plus za citavo drustvo, koja si ti ljubomorko.

    • Moze se pricati danima da je ekonomska situacija ovakva ili onakva, da privatnici to ne mogu isplatiti itd. Jedino sto se pametno moze reci je pozvati sve hercegovke i hercegovce da se učlane u HDZ da smo u istom bsrem ekonomskom jednoumlju kao i prije rata. Ovako je ova drzava nekome (manjini) majka a drugima maćeha (vecini). Kako je ova manjina glasna i jako aktivna u imovinskom domoljublju i isticanju svoje istine nema druge nego svi ponovo u partiju

  • Nit odmora nit regresa, al zato gazdi i gazdinima cvjeta cvijece...ma ko nas j*** kad sve to gledamo mirno, tj i mi bi al ne more nam biti

  • Šta na ovo kažu vjerski dužnosnici.
    Treba li išta dati ovim što su na birou. Baš me zanima hoće li se iko ovih dana oglasiti u njihovo ime.

  • Jeba ti mater svoju,dubre jedno,sram te bilo,bas ljudi rade ,bas im je zasluzeno..sto se nisi sjetio umanjit pa sirotinji raspodjelit..stigla vas bozja kazna..jednom..

      • Ante, takvim rječnikom, ponašanjem nećeš zaslužiti ništa niti ćeš ikada išta dobiti.
        Šta hoćeš reći da su radnici u državnoj službi manje vrjedniji od tebe i takvih, hoćeš reći da nisu zaslužili regres, ako si ti isfrustriran što tebi tvoj poslodavac ne isplaćuje regres, što je normalna pojava u većini zdravih privatnih firmi pa i u državnim poduzećima ne znači da nitko drugi ne zaslužuje ako ti nemaš.

        Ja osobno radim u privatnoj firmi (širokobriješkoj) i isplaćeno mi je 700 KM regresa, hvala firmi.

        • Toj firmi dali pare da svim radnicim dadnu po 500 km a ta firma nekim radnicima odbijala po 250 da bi drugim dala po 250 više tj 750

  • Isplaćeno samo državnim službenicima. Što je sa privatnim poduzećima i privrednicima od kojih vi živite? Zašto se država ili županija ne pobrine sa sve svoje građane i iznos podijeli na ukupan broj zaposlenih? A nee, vi od nas živite, sebi uplaćujete naše zarađene novce (jer vi ne privređujete), a nama šipak. Nisam fan niti ovih današnjih tajkuna, ali brate većina ih daje pristojne plaće i obaveze na njih plaća, od tih obaveza vi dijelite sebi, kako regrese, tako i porodiljne naknade i bolovanja. Pitanje za naše vlastodržce, kad ćemo mi običan puk i običan radnik imati neke koristi od vas, odnosno kada ćete nama početi vraćati naše zaređene novce?

    • ,, Zašto se država ili županija ne pobrine sa sve svoje građane i iznos podijeli na ukupan broj zaposlenih" , po tvojoj logici onda bi i place tako trebalo dijeliti.
      Može....

  • Sta je sa onim jadnicima na birou. Sto njima niste po toliko uplatili da imaju makar kruha????? Đubrad HDZeovska

Zadnje dodano

  • Banner
  • Nogomet
  • Sport

Željezničar protiv Širokog došao do bodova spasa

[gallery ids="681925,681929,681927,681928,681926,681930,681931"] Nogometaši Željezničara pobijedili su s 1:0 Široki Brijeg u derbiju 28. kola Premijer…

3 sata prije
  • Life
  • LIFESTYLE

Poznat datum održavanja Trnjak festa u Ljubuškom

Drugi Trnjak fest održat će se u subotu, 22. lipnja, u Gradskom parku u Ljubuškom.…

4 sata prije
  • Business
  • Vijesti

Legaliziranje plaća u kuverti: Koliki je prostor za zloupotrebe?

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je izmjene Zakona o radu koje omogućаvaju da se dužnosnicima…

4 sata prije
  • Vijesti

Mostar dobio nova autobusna stajališta

[gallery ids="681906,681905,681907"] Mostar je dobio nekoliko novih autobusnih stajališta, a o svemu je na Facebooku…

5 sati prije
  • Nogomet
  • Sport

Velež upisao nova tri boda

Nogometaši Veleža pobijedili su Slogu iz Doboja 1:0 u susretu 28. kola Premijer lige BiH…

6 sati prije
  • Vijesti

Šaroliko glasanje Predsjedništva BiH u vezi prijema Kosova u Vijeće Europe

Izvanredna sjednica Predsjedništva BiH održana je u utorak, na zahtjev članice Predsjedništva Željke Cvijanović, s…

6 sati prije