Promjena u posljednji trenutak: Zrakoplov iz Italije s državljanima BiH ipak dolazi u Sarajevo – Jabuka.tv

Promjena u posljednji trenutak: Zrakoplov iz Italije s državljanima BiH ipak dolazi u Sarajevo

Nakon što je prvobitno iz Granične policije za medije rečeno da je otkazan let aviona aviokomanije FlyBosnia koji je večeras u 18:15 sati trebao sletjeti u Sarajevo s bh. građanima iz Italije, ubrzo nakon toga je došlo do ispravke ove informacije.

Aviokompanija FlyBosnia danas po planu vraća državljane BiH koji su bili “zaglavili” u Italiji, a zbog čega je prekjučer donesena i odluka Vijeća ministara o povratku bh. građana, javlja Klix.ba.

Otkazan je prenos posmrtnih ostataka jedne osobe koje su trebale biti prevezeni iz razloga za koje nismo odgovorni, Flybosnia je bila spremna i željela pomoći, ali zbog nedostatka neophodne dokumentacije, transport je otkazan iz razloga za koje nismo mi kriv, rekli su iz Flybosnia.

Tako će se po planu iz Sarajeva do Rima zrakoplovom prevesti blizu 100 osoba koje se trenutno nalaze u BiH, a žive u zemljama Europske unije. U povratku istim zrakoplovom će biti vraćeni državljani BiH koji su “zaglavili” u Italiji.

Uvjet za organizaciju leta bio je maksimalna zaštita svih putnika i osoblja u avionu zbog koronavirusa.

Zbog toga će svi u avionu biti obučeni u zaštitna odijela, a cijelim putem će biti obavezni nositi maske i rukavice, a zrakoplov će prema proceduri biti kompletno dezinficiran.

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.