Prodaju se Ledo i Frikom, stigle neobvezujuće ponude i za Ledo Čitluk

Nakon što je primila niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, Fortenova grupa je odlučila nastaviti sa sljedećom fazom postupka prodaje.

Testiranjem tržišta potvrđeno je da među potencijalnim investitorima postoji snažan međunarodni interes za našu djelatnost zamrznute hrane. Sve kvalificirane neobvezujuće ponude dolaze od kompanija s izvanrednim investicijskim i operativnim postignućima u prošlosti. Sretni smo što ćemo u postupak dubinskog snimanja ući s nekoliko iznimno snažnih potencijalnih partnera, rekao je James Pearson, glavni financijski direktor Fortenova grupe, prenosi Klix.ba.

Kako je rečeno, krajnji cilj, povrh maksimiziranja vrijednosti, ostaje odabir strateškog partnera koji će dati najveći doprinos daljnjem razvoju Poslovne grupe zamrznuta hrana.

Iako sad ulazimo u fazu dubinskog snimanja, dovršetak procesa i dalje ovisi o pronalaženju partnera koji će prepoznati punu vrijednost i potencijal ove djelatnosti i njezinih ljudi, rekao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe.

Kako bismo proaktivno postigli ciljanu kapitalnu strukturu smanjenjem zaduženosti kompanije, Fortenova grupa spremna je prodati samo jedan segment osnovne djelatnosti, koji bi potencijalno bila Poslovna grupa zamrznuta hrana. Očekujem da će postupak dubinskog snimanja biti dovršen do kraja ove godine, a svoje ćemo ljude i tržište nastaviti pravovremeno obavještavati o daljnjem razvoju događaja, zaključio je Peruško.

(www.jabuka.tv)

Zadnje dodano

  • Nogomet
  • Sport

Ivanković o ostanku na klupi: Ja sam privremeno rješenje

Hajduk u 32. kolu SuperSport HNL-a u subotu od 19:10 dočekuje otpisani Rudeš na praznom…

3 minute prije
  • Vijesti

HNS: Pozivamo na nastavak dijaloga, BiH mora održati pozitivan zamah

U petak je u Mostaru održana 10. redovita sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora. Na sjednici…

42 minute prije
  • Vijesti

Lidija Bradara posjetila Grude

[gallery ids="682531,682533,682530,682529,682532"] Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara boravila je u petak u službenom posjetu Općini…

1 sat prije
  • Vijesti

U Mostaru održana obuka o gašenju šumskih požara

[gallery ids="682521,682522,682523,682524"] U Mostaru je od 22. do 25. travnja održana obuka o gašenju šumskih…

1 sat prije
  • Vijesti

Nadbiskup Vukšić: Katolička zajednica u BiH se upola smanjila

Predsjednik Biskupske konferencije BiH, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons.…

2 sata prije
  • Crna kronika
  • Vijesti

Stolac: Radnik pao s dalekovoda i poginuo

Muškarac S.S. (1985.) iz Nevesinja poginuo je u četvrtak nakon pada sa električnog stupa u…

2 sata prije