Priprema travnjaka za proljeće – Jabuka.tv

Priprema travnjaka za proljeće

Hladni zimski dani s većim količinama kiše ili snijega negativno se odražavaju na travnjake, koji tijekom zime pate zbog nedostatka svjetlosti ili prekomjerne vlage. S prvim toplijim danima kreću radovi kako na podizanju novog travnjaka tako i na održavanju postojećeg.

U prvom redu potrebno je grabljanjem s travnjaka ukloniti sav otpadni materijal i mahovinu. Često se zna dogoditi i da mraz tijekom zime uzrokuje odvajanje tla od travnjaka, zbog čega je u proljeće potrebno odraditi valjanje kako bi se ponovno postigao kontakt korijena s tlom i ispravile sve izbočine.

Prozračivanje travnjaka je sljedeća bitna mjera kod njege travnjaka jer se tako smanjuje zbijenost tla, pojačava djelovanje mikroorganizama tla i uklanjaju mahovina i lišajevi. Prozračivanje se obavlja se namjenskim sandalama za prozračivanje travnjaka. Više o prozračivanju travnjaka saznajte na liku:

Jednostavno i učinkovito rješenje za prozračivanje travnjaka

U konačnici je bitno da se travnim smjesama za dosijavanje popune sva ćelava mjesta na travnjacima te odradi prehrana namjenskim gnojivima za travnjak, kao što su Ferro plus ili Green Garden gnojivo pod nazivom Travnjak.

Za sve ostale informacije vezane za pripremu travnjaka za proljeće kontaktirajte našu Agro podršku na broj 039/700-000.

 

(www.jabuka.tv)