Predstavljanjem “Universitas Mostariensisa” počeli Dani Sveučilišta

Predstavljanjem deset brojeva “Universitas Mostariensis” na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, u ponedjeljak su počeli “Dani Sveučilišta”, koji će se održavati do 13. prosinca.

“Universitas Mostariensis” novine su koje uređuju studenti Studija novinarstva u suradnji s Večernjim listom u Bosni i Hercegovini.

Ovim novinama Sveučilište u Mostaru približava se cjelokupnoj društvenoj zajednici u kojoj djeluje, promiče znanost, umjetnost i sve aktivnosti kojima se bavi, vodeći računa i o razvoju društvene zajednice, ali i o statusu studenata i općenito društva u kojem djeluje, izjavio je novinarima pročelnik Studija novinarstva Ilija Musa.

Podsjetio je kako su novine počele izlaziti prije dvije godine, točnije na obilježavanju 40. godišnjice Sveučilišta u Mostaru, a povod je bila ranija suradnja između Sveučilišta i Večernjeg lista, koja se izlaskom prvog broja htjela podići na višu razinu.

Musa je također istaknuo kako je u okviru “Universitasa” osigurana i praska studentima novinarstva, prvenstveno pete godine, te kako je i ovaj, jubilarni deseti broj, rađen u obliku prakse, a teme koje su obrađene dotiču međunarodnu suradnju, status i budućnost Sveučilišta, te sve ono bitno za ostanak mladih u BiH i za pravilan razvoj društva.

Ukoliko netko želi pročitati novine, Musa kaže kako se svih deset brojeva nalazi na web stranici Sveučilišta, a tu je i uvezani oblik koji će biti dostupan i u prostorijama Sveučilišta.

Dani Sveučilišta u Mostaru organizirani su u povodu 42. godišnjice mostarskog Sveučilišta, a središnji dio programa je svečana sjednica Senata koja će se održati u četvrtak, 12. prosinca.

Uz ostalo, u okviru obilježavanja, održat će se dodjela Rektorove nagrade, dodjela ugovora o radu novim asistentima, dodjela plaketa Studentskog zbora i plaketa Sveučilišta, te predstavljanje publikacije Sveučilišta u Mostaru.

(Fena)

Komentari:

Zadnje dodano

  • Vijesti

Dr. Paladino: U Mostaru stvaramo vrhunski tim stručnjaka

''Smisao mog dolaska u Mostar je da stvorimo jezgru koja će ostati i biti tu,…

11 minuta prije
  • Vijesti

AstraZeneca povlači cjepivo protiv covida, više nije odobreno za uporabu

AstraZeneca započela je povlačenje svog cjepiva protiv covida-19 diljem svijeta zbog "viška dostupnih ažuriranih cjepiva"…

21 minuta prije
  • Business
  • Vijesti

Velika analiza zadovoljstva zaposlenika u BiH

Tvrtka Luppa, koja kompanijama nudi dubinsku analizu zadovoljstva i angažiranosti njihovih zaposlenih, svake godine objavljuje…

36 minuta prije
  • Banner
  • Business
  • Vijesti

Pepco pred otvaranjem u Ljubuškom, uskoro stiže i u Široki Brijeg

[gallery ids="684615,684616,684617,684619,684618"] Pepco će otvoriti vrata svoje poslovnice u Ljubuškom u četvrtak, 16. svibnja, neslužbeno…

46 minuta prije
  • Košarka
  • Sport

Široki u dobrom ritmu na Pecari dočekuje starog rivala

Košarkaši Širokog u srijedu, 8. svibnja od 19:00 sati na Pecari igraju protiv Bosne u…

1 sat prije
  • Banner
  • Vijesti

Široki Brijeg četvrti put ostaje bez struje

U petak, 10. svibnja, cijeli Široki Brijeg ponovno ostaje bez isporuke eletkrične energije i to…

1 sat prije