Povijesni uspjeh judašice Lane Čović Stanić na Balkanskom prvenstvu

Fantastičan uspjeh na Balkanskom judo prvenstvu ostvarila je članica Judo kluba Hercegovac Lana Čović Stanić koja je osvojila povijesnu brončanu medalju za BiH.

Natjecanje je održano od 27. do 29. srpnja u Grčkoj,a na prvenstvu je sudjelovalo oko 250 dječaka i djevojčica iz 10 zemalja (BiH, Kosovo, Albanija, Crna Gora, Turska, Rumunjska, Bugarska, Cipar i Makedonija), a najveći uspjeh iz redova Hercegovca napravila je Lana Čović Stanić u kategoriji do 36 kilograma osvojivši brončanu medalju.

Prvo kolo joj je za protivnicu donijelo predstavnicu Crne Gore Andrijanu Šutović koju je Čović Stanić pobijedila na bodove.

U drugom kolu za protivnicu je imala predstavnicu Bugarske Halil Hanu koju je svladala nešto lakše, ali istim brojem bodova.

U polufinalnoj borbi išla je na predstavnicu Turske Canan Emine Ikra od koje je izgubila pred sami kraj borbe jednim krivim korakom. Zatim je uslijedila jako teška borba za broncu protiv druge predstavnice Turske Dincer Gizem koju je nakon isteka regularnog vremena, točnije u periodu zlatnog boda, Lana pobijedila ipponom.

Ovom pobjedom mlada judašica Hercegovca ušla je u povijest bh. judoa kao prvi natjecatelj koji je osvojio balkansku medalju u uzrastu do 13 godina, a rezultat dobiva na još većoj važnosti ako se uzme u obzir da je Čović Stanić prva godina mlađih pionira te da je u sljedećoj godini čeka isti turnir u istom uzrastu.

Prvog dana turnira iz redova Hercegovca nastupili su i Luka Bubalo – 42 kg i Mario Novak -30 kg, no ovoga puta nisu ostvarili dobar rezultat.

Drugi dan natjecanja iz najstarijeg mostarskog judo kluba svoj nastup su zabilježili Ivano Đinkić -50 kg, Iva Ćorluka -44 kg i Nina Grubišić Čabo -52 kg.

Đinkić je završila na sedmom mjestu, a Iva Ćorluka je došla do borbe za medalju, ali je nije uspjela osvojiti pa je natjecanje završila na svejedno izvrsnom petom mjestu. Nina Grubišić Čabo ovog puta ostala je bez plasmana.

Iznimno smo ponosni na ovaj povijesni uspjeh mlade mostarske judašice, ali osim nje zadovoljni smo i nastupima svih svojih članova koji su itekako dokazali da se više nego uspješno mogu nositi s ovim dijelom Europe.
Sada slijedi zaslužena pauza, poručili su iz kluba.

Nastavak sezone počinje sredinom kolovoza, a početkom rujna Hercegovac će biti domaćin međunarodnom judo turniru koji će okupiti oko 500 judaša iz desetak zemalja.

(www.jabuka.tv)

Zadnje dodano

  • Banner
  • Magazin
  • Zanimljivosti

Kako je nastao Praznik rada i što znače tri ”osmice” u borbi za radnička prava?

Međunarodni praznik rada obilježava se kao spomen na velike radničke prosvjede održane u Chicagu (SAD)…

3 sata prije
  • Crna kronika
  • Vijesti

Mostar: Požar na tržnici u Vrapčićima

U utorak navečer izbio je požar na tržnici u Vrapčićima kod Mostara. Vatrogasne ekipe su…

6 sati prije
  • Auto-Moto

Dramatičan pad vrijednosti rabljenih električnih automobila

Kupnja prvog električnog automobila uvijek je vrlo promišljena. Nema ništa čudno u tome – to…

6 sati prije
  • Tehnologija

I Europska unija će zabraniti TikTok?

U nedavnoj raspravi u Maastrichtu predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen sugerirala je da…

6 sati prije
  • Vijesti

Plenković prozvao Milanovića: Sakrio se kao mali miš

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković prozvao je u utorak predsjednika Republike Zorana Milanovića da…

7 sati prije
  • Košarka
  • Sport

Završena sezona za Bojana Bogdanovića

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović bit će tijekom ovog tjedna podvrgnut operaciji na lijevom gležnju te…

7 sati prije