Policija će pojačati kontrole u blizini svih škola u ŽZH

Policija na području Županije Zapadnohercegovačke pojačat će kontrole u blizini svih škola.

Nakon događaja u Beogradu, Uprava policije MUP-a ŽZH će pojačati kontrole u blizini svih osnovnih i srednjih škola u našoj županiji, potvrdila je glasnogovornica Uprave policije MUP-a ŽZH Martina Medić za portal Jabuka.tv.

Ranije je na službenoj web stranici MUP-a HNŽ-a objavljeno kako će policija na području Hercegovačko-neretvanske županije pojačati nazočnost svojih službenika oko škole.

Nakon nedavnog događaja višestrukog ubojstva u školi u Beogradu i reakcija nakon toga, policijski službenici u čitavoj regiji rade na pojačanju operativnih mjera i radnji.

Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak i zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman poslali su dopise svim upravama policije županijskih ministarstava unutarnjih poslova.

Dopisi su poslani s ciljem je dodatnog angažiranja svih raspoloživih policijskih kapaciteta, te poticanja suradnje nadležnih institucija sa građanima.

Dodatno angažiranje se odnosi na povećano prisustvo policijskih službenika oko škola, vrtića, u sredstvima javnog prijevoza, na mjestima okupljanja maloljetnika i tinejdžera, te aktivno praćenje društvenih mreža i foruma.

Federalno ministarstvo unutarnjih poslova i Federalna uprava policije će pružiti svu neophodnu pomoć kako bi se stupanj sigurnosti u FBiH podigao na najvišu moguću razinu, priopćeno je iz FUP-a.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

  • Kakva policija brate mili.Moji roditelji mislite da će vam društvo odgojiti djecu.Djeca trebaju vas i podršku.Doslo vrijeme da se velica sve moguće što je negativno ..Dodje vrijeme kada pamet zasuti, budala progovori ,a fukara se obogati...

    • Evo HRT kao primjer bolesti društva. Dok pričaju na HRT o nedavnom događaju... SVAKI DAN i tako godinama, HRT prikazuje filmove i serije o ubojstvima... Kome čemu zašto?

  • U skolama se sustavno dogadja nasilje na koje uciteljice kazu a to su djeca a oni se tako igraju a ravnatelj na nasilje odgovara da on neće ucenika isključiti s nastave jer bi bio prvi u zupaniji a isti ucenik vec par godina maltretira ,treba policiju u skolu ne oko skole

  • Dragi roditelji,kontrolirajte svoju dicu,razgovarajte sa njima,Dragi Bog je sa nama i Gospa Međugorska,neka nad čuva i prati,a škola tu ne može ništa,mi smo se bojali svojih učitelja,a danas ako povisiš ton na dite eto roditelja da ti priti.

  • Svi koji su nepodobni, kod Hrvata Draganu Čoviću, kod Muslimana Bakiru Izetbegoviću, kod Srba Miloradu Dodiku i Aleksandru Vučiću, napadaju im cijelu obitelj, a specijalnost im je napadati djecu. Nagovaraju svoju djecu da napadaju politički nepodobnu djecu, onda napadaju djecu koja se druže s politički nepodobnom djecom, tako da ta djeca ostanu sama i da se nemaju s kim družiti i igrati. To je jedna zločinačka politika koja je krenula iz Beograda i koja je na ovim prostorima poprimila široke razmjere. Ne samo da su djeca po osnovnim i srednjim školama podjeljena po političkoj podobnosti, već mnogi profesori sudjeluju u progonu politički nepodobne djece, tako što im namjerno daju jedinice ili ih namjerno obaraju na kraju školske godine. Bilo je više poznatih i nepoznatih slučajeva trovanja (drogiranja) i premlaćivanja politički nepodobne djece, ali to je sve zataškano. I prije je bilo političke podobnosti, ali podobni i nepodobni nisu se družili, ali nisu se ni napadali. Ovo danas je izgubilo sve mjere i pokazuje jedan zločinački karakter politike na svim ovim prostorima.

  • Bolesno drustvo radja bolesnu djecu. Sve je lazno, lazni branitelji, lazni vjernici. Najugledniji clanovi drustva su ujedno i najveci kriminalci i lopovi, ali se na to zmiri i velica ih se kao da su sveti jer eto mogu nam nekad valjati. Svi imaju jedan cilj a to je da postanu posto-poto bogati. Trazi se veza za zaposlenje u EP da se osigura lagodan zivot bez ikakvog truda. Nazalost svi smo krivi za stanje kakvo je, djeca samo gledaju u svoje roditelje i zele biti kao oni. Ne moze supruga koja je ostala trudna prije braka zahtjevati od svojih kceri bracnu cistocu. Ne moze otac koji krade, laze i zaposljava preko veze traziti od sina da bude posten. Zao mi je ali zanjemo sto smo sijali. Hercegovino moja sto smo od tebe uradili.

    • Bravo za komentar. Ovo bi trebalo čitati svako jutro i večer, kao podsjetnik kako ne živjeti.
      Ali dobri moj čovječe, do tih glava ništa ne dopire.

  • U skolama trebaju angazirani psiholozi, koji ce zajednickim radom sa uciteljima/nastavnicima i roditeljima prepoznati upadljive ucenike i pomoci u rjesavanju problema. Roditelji trebaju biti odgovorni i oruzje cuvati u za to predvidjenim zakljucanim ormarima kojima djeca nemaju pristupa. Djeci svasta padne na pamet, poistovjecuju se sa anti/herojima iz filmova, igrica, spotova..., a nitko od nas ne moze do kraja kontrolirati cijelo vrijeme u kom virtualnom prostoru se djeca/mladi krecu. Naravno da je razgovor sa djecom i nazocnost roditelja u svakoj fazi odrastanja i sazrijevanja djece neizostavna da ona izrastu u zdrave ljude.

    • Odličan komentar 18:55!
      Problem je što se roditelji slabo bave djecom,ne razgovaraju s njima i ne uči ih pravim vrijednostima u životu.Pa ih onda tim vrijednostima uče društvene mreže.Nastavnici se samo žale na male plaće a nasilje i prevencija istog se nikad ne spominju!Pojedini pedagozi se uopće ne pojavljuju u školi a psihologa nema.Roditelji,nastavnici i pedagozi trebaju biti partneri u odgoju zdravog čovjeka ali tako da zaista i rade svoj posao!

    • Pa ne bih se bas slozio jer to sto pisete bavljenje je posljedicama a ne uzrocima. A uzroci su pi meni drustvene mreze,rialitiji,zadruge, nasilje u medijima i dostupnoat svega tofa djeci. Sto ce djetetu od 10g mob? Nikakvi psiholozi tu ne ce pomoci. Drugo, drustvo je dalo ava prava djeci, nitko ih ne smije krivo pogledat a nikave odgovornosti. Ako roditelj ili nastavnik nema nimalo autoriteta i u svemu popusta ne ce na dobro izici.

    • Pogledajte samo preporuku za filmove ovog vikenda ,samo ,nasilje,ubijanje i ne bi se smjelo ni prikazivati ni gledari,a tek tik tok,igrice internet...
      Treba s djecom pričati ,a majke kuhati i raditi doma i djecu uključiti a otac u vrtu iraditi i sa djecom i ne davati im mobitel da se smire....

  • Počeo je Bog kažnjavati. Najgore je što kazna ne stigne one koje bi trebalo već ode u drugom smjeru ispaštaju djeca. Dosta se zla napravilo u zadnja tri desetljeća. A šta možemo nego moliti Boga da nas ovakve stvari mimoiđu.
    Što se tiče samog društva dosta toga bi se trebalo promijeniti da bi sve izgledalo koliko toliko normalno a to je nemoguće jer pojedinim vlastodršcima ne bi išlo u prilog.

Zadnje dodano

  • Ostalo
  • Sport

Grude preko Čapljine izborile finale Prvenstva Herceg-Bosne

[gallery ids="682859,682856,682858,682857"] Košarkaši Gruda su u nedjelju slavili u odlučujućoj utakmici protiv Čapljine za finale…

1 sat prije
  • Nogomet
  • Sport

Lokomotiva nanijela Rijeci bolan poraz, Dinamo na vrhu

U posljednjem susretu 32. kola HNL-a nogometaši Lokomotive su kao domaćini u Kranjčevićevoj ulici svladali…

1 sat prije
  • Magazin
  • Zanimljivosti

Ovo su najopasnije zemlje za posjetiti u 2024. godini

Južni Sudan, Libija i Afganistan su najopasnije zemlje na svijetu za posjetiti 2024. godine, pokazali…

5 sati prije
  • Magazin
  • Zanimljivosti

Ovaj predmet postigao je najveću cijenu u povijesti aukcija stvari s Titanica

Zlatni džepni sat pronađen na tijelu najbogatijeg čovjeka na Titanicu prodan je američkom kolekcionaru za…

6 sati prije
  • Nogomet
  • Sport

Joško Gvardiol golom poveo City do pobjede

Hrvatski nogometni reprezentativac Joško Gvardiol bio je strijelac prvog gola za Manchester City u 2-0…

7 sati prije
  • Vijesti

Polupansion u Neumu oko 700 KM, a u Makarskoj više od 1.000 KM

Era jeftinog ljetovanja već odavno je gotova. Za veliki dio bh. građana odlazak na more…

8 sati prije