'Pokret za Hrvatsku – ne u EU' podnio kaznenu prijavu protiv Vesne Pusić

Pokret za Hrvatsku – ne u EU podnio je danas kaznenu prijavu protiv ministrice vanjskih i europskih poslova RH Vesne Pusić zbog njezine izjave da građani neće dobiti mirovine ako na referendumu ne glasuju za ulazak Hrvatske u Europsku uniju, javlja Fena.

Euroskeptici su uvjereni da je ministrica svojom izjavom počinila kazneno djelo zastrašivanja te iskoristila svoj položaj na štetu interesa hrvatske države.

“Tražimo od glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića da odmah pokrene sudski postupak”, izjavio je predstavnik Pokreta Dražen Keleminec nakon što je danas oko podneva kaznenu prijavu predao u sjedištu Državnog odvjetništva u Gajevoj ulici.

Okupljenim novinarima kazao je da od državnog odvjetništva traže “poštivanje jednakosti svih građana, u smislu da su svi podložni sudskom postupku pa tako i ministrica Pusić”.

U kaznenoj prijavi Pokret se poziva na 116. članak Kaznenog zakona koji propisuje da se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine treba kazniti onaj tko “silom, ozbiljnom prijetnjom, podmićivanjem ili na drugi protuzakonit način utječe na birača…”.

“Ako ova kaznena prijava neće biti pokrenuta ili će biti odbačena Pokret za Hrvatsku – ne u EU smatra da pravna država u Hrvatskoj više ne postoji”, ustvrdio je Keleminec, javlja Fena.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.