Pojačan nadzor na granicama i aerodromima u BiH

Granična policija Bosne i Hercegovine, usprkos nedostatku ljudstva, ulaže maksimalne napore u zaštitu granice provodeći pojačane mjere provjere, nadzora granice i sigurnosti aerodroma, rečeno je iz ove službe.

Iz Granične policije navode da se kontinuirano prati stanje ilegalnih migracija na granici i da se poduzimaju pojačane aktivnosti nadzora koje obuhvaćaju, između ostalog, izvanredno angažiranje ljudstva u organizacijskim jedinicama koje su najviše izložene migracijskom pritisku.

Pojačane aktivnosti obuhvaćaju preraspoređivanje ljudstva i tehničkih sredstava, a ispomoć Graničnoj policiji pružaju i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske, javila je Srna.

Granična policija, kako su istaknuli, kontinuirano razmjenjuje informacije i saznanja s partnerskim agencijama na svim razinama u BiH, kao i na međunarodnoj razini s ciljem sprječavanja svih sigurnosnih prijetnji.

U skladu sa Okvirnim planom zajedničkog postupanja i suradnje između Granične policije BiH i Službe za poslove sa strancima, kontinuirano se provode zajedničke akcije s ciljem suzbijanja nezakonitih migracija.

Ispomoć Graničnoj policiji BiH pružaju i pripadnici Policije Brčko distrikta, te županijskih MUP-ova u skladu sa Sporazumom o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice.

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić rekao je ranije da su mjere sigurnosti u BiH podignute na višu razinu zbog bojazni od eventualnog prelijevanja krize sa Bliskog istoka, te istaknuo da je sigurnosna situacija u BiH trenutno dobra.

Nešić je naglasio i da sigurnosne agencije u BiH uspješno izvršavaju svoje redovne zadatke, te da očekuje da tako i ostane.

Zadnje dodano

  • Vijesti

Čak 16.000 KM za nove jarbole ispred zgrade Vlade FBiH

Služba za zajedničke poslove organa i tijela FBiH objavila je ovih dana obavijest o nabavci.…

7 minuta prije
  • Nogomet
  • Sport

Mladi reprezentativac BiH izašao iz igre nakon što su mu zabranili da puca penal

Mladi nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Aleksej Golijanin (21) napravio je nesvakidašnji potez nakon što…

41 minuta prije
  • Glazba
  • Zabava

Znate li što je Marija Šerifović dobila od Srbije nakon pobjede na Eurosongu?

Hrvatski premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade u četvrtak je odlučio da će Baby Lasagnu…

1 sat prije
  • Rukomet
  • Sport

Hrvatski trener žestoko iskritizirao izbornika Sigurdssona

Dagur Sigurdsson našao se na udaru kritika nakon slabijeg nastupa hrvatske rukometne reprezentacije na Gjensidige…

1 sat prije
  • Vijesti

HDZ i DP potpisali koalicijski sporazum

Predsjednik HDZ-a, aktualni premijer i mandatar za sastavljanje nove vlade Andrej Plenković i predsjednik Domovinskog…

2 sata prije
  • Nogomet
  • Sport

Barbarez objavio popis igrača za susrete s Engleskom i Italijom

[gallery ids="686528,686529,686530"] Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez objavio je u četvrtak popis…

3 sata prije