Pogledajte hercegovačku autocestu iz zraka, odrađeno probno postavljanje asfalta

Dionica hercegovačke autoceste između buduće petlje i mosta Počitelj i sela Hodbina kod Bune gradi se od svibnja 2018. godine. Kompanija Hering objavila je video snimljen dronom, a koji prikazuje cjelokupnu prometnicu od početka do kraja.

Poddionica Buna – Počitelj je duga 7,2 km i dio je dionice autoceste na Koridoru Vc Mostar jug – Počitelj. Poddionica je locirana na geološki izuzetno povoljnom, relativno ravnom terenu.

Počinje na oko 4 km južno od sela Hodbina. Trasa autoceste je položena tako da ne presjeca gušće naseljena područja, nego prolazi iznad kanjona rijeke Neretve u blizini nekoliko naseljenih mjesta i završava neposredno ispred petlje Počitelj. Trasa uključuje dva nadvožnjaka, jedan podvožnjak i dva prolaza za životinje, kao i izgradnju dvostranog odmorišta Rotimski potok, prenosi Klix.ba.

Dionica Buna – Počitelj dugačka je 7,2 kilometra, a karakteriziraju je relativna ravnica i krš, koštala je oko 32 milijuna eura i za njenu funkcionalnost potreban je most Počitelj koji je trenutno u izgradnji.

Iako je gradnja trebala trajati 18 mjeseci, odnosno do lipnja 2020., rokovi su evidentno probijeni. Ipak, krajem rujna obavljeno je probno postavljanje asfalta koje je svojevrsna najava početka posljednje faze radova.

 

Trasa počinje na oko četiri kilometra južno od sela Hodbine i ne presijeca gušće naseljena područja nego prolazi iznad kanjona Neretve u blizini nekoliko naseljenih mjesta i završava neposredno ispred petlje Počitelj, pojašnjeno je iz Autocesta FBiH.

Ugovor koji je Hering potpisao u svibnju 2018. godine s JP Autoceste FBiH vrijedan je 25,7 milijuna eura, a sredstva su osigurana putem Europske banke za obnovu i razvoj, a nadzor nad gradnjom vrši kompanija Aecom S.L.U. iz Španjolske.

(www.jabuka.tv)

Komentari:

Zadnje dodano

  • Kultura
  • Vijesti

Mostar: Izložbom fotografija obilježena 30. obljetnica Kosače

[gallery ids="687333,687331,687334,687332"] U povodu obilježavanja 30. godišnjice Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru,u ponedjeljak…

20 minuta prije
  • Life
  • Obitelj

Andrej Kramarić po drugi put postao otac

Hrvatski nogometaš Andrej Kramarić je postao otac drugi put. Kako piše Tportal, Kramarić je u…

55 minuta prije
  • Business
  • Vijesti

Švicarski gigant gradi proizvodni pogon u Tomislavgradu

Tomislavgrad se priprema za dolazak renomirane švicarske poslovne grupacije Schiller, koja će uskoro otvoriti svoj…

1 sat prije
  • Nogomet
  • Sport

Ovo je najmlađi debitant u povijesti Širokoga Brijega

U 53. minuti utakmice Širokoga Brijega i Sloge na stadionu Dr. Milan Jelić u Modriči…

1 sat prije
  • Crna kronika
  • Vijesti

Otkriven uzrok pada helikoptera iranskog predsjednika?

Uzrok pada helikoptera u kojem je poginuo iranski predsjednik je tehnički kvar, objavio je iranski…

2 sata prije
  • Nogomet
  • Sport

Borac se okitio titulom prvaka nakon nove sudačke lakrdije

Nogometaši Borca su prvaci Bosne i Hercegovine za sezonu 2023/24. Banjalučki tim je do titule…

3 sata prije